Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2007

ΕΥΡΩΣ-Περσέας: Ερωτήματα και... διευκρινίσεις

Ασαφές το δελτίο Τύπου των Ευρωσυμμετοχών σε ό,τι αφορά το προσύμφωνο πώλησης του Περσέα.

Μπορεί το τίμημα της πώλησης να ανέρχεται σε 70 λεπτά ανά μετοχή, διαβάζοντας όμως ολόκληρη την απάντηση της εισηγμένης δεν προκύπτει με σαφήνεια ποιες θα είναι οι επιπτώσεις για τις Ευρωσυμμετοχές σε περίπτωση που τελικά προχωρήσει το deal με τα Ιχθυοτροφεία Σελόντα.

Έτσι οι επενδυτές δεν έχουν ξεκάθαρη γνώση προκειμένου να καθορίσουν τη στάση τους στο ταμπλό της Σοφοκλέους.

Όσον αφορά στον Περσέα, το τίμημα των 70 λεπτών ανά μετοχή –όταν η τρέχουσα τιμή την ημέρα της ανακοίνωσης είχε σκαρφαλώσει στα 2,50 ευρώ- δεν αποτελεί ασφαλώς και την... καλύτερη είδηση.

Προφανώς το deal ευνοεί την πλευρά των Ιχθυοτροφείων Σελόντα, τα οποία εκμεταλλεύτηκαν τη δύσκολη θέση στην οποία βρέθηκε η Περσέας μετά την απώλεια του μεγαλύτερου πελάτη της, του Νηρέα.

Ωστόσο, για όσους ενδεχομένως τρομοκρατηθούν και σπεύσουν να πουλήσουν τις μετοχές τους, θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι η τιμή της δημόσιας πρότασης που θα ακολουθήσει, εφόσον ολοκληρωθεί το deal, δεν θα πραγματοποιηθεί στα 70 λεπτά.

Θα γίνει στον μέσο όρο της τιμής του τελευταίου εξαμήνου, δηλαδή κάπου μεταξύ του 1,5 και του 1,7 ευρώ με βάση τα σημερινά δεδομένα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v