Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2007

HSW: Πάει για Χ.Α. και επενδύει... ”big time”

Περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ, πιθανόν και από 250 εκατ. ευρώ, θα είναι το ύψος του επενδυτικού προγράμματος της Hellenic Seaways, που θα ανακοινωθεί σήμερα, όπως πληροφορείται η στήλη.

Μέρος αυτού του προγράμματος προφανώς θα χρηματοδοτηθεί μέσω της ΑΜΚ που θα γίνει για την είσοδο της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

Άλλωστε, οι τράπεζες μόνο που δεν... παρακαλάνε να χρηματοδοτήσουν τη μεγαλύτερη ακτοπλοϊκή εταιρία της χώρας, με τα 35 πλοία και τον τζίρο που αγγίζει τα 150 εκατ. ευρώ σε ετήσια βάση.

Με τον όμιλο Λασκαρίδη και τις Μινωικές Γραμμές να ελέγχουν αθροιστικά περισσότερο από το 70%, η εταιρία φαίνεται να βρίσκεται σε έντονα αναπτυξιακή τροχιά, η οποία σύντομα θα ενδιαφέρει άμεσα και τους χρηματιστηριακούς επενδυτές.

Προφανώς, αυτή η τροπή των εξελίξεων πολύ έχει πικράνει τον κ. Απόστολο Βεντούρη, ο οποίος έλεγε ότι η HSW είναι ο κύριος ”στρατηγικός στόχος” της ΝΕΛ, αλλά απέτυχε να τον φέρει εις πέρας.

Εκεί μάλλον -στην αποτυχία του- θα πρέπει να αποδοθεί και η εκ μέρους του συνεχής έκδοση ανακοινώσεων, ενίοτε μάλλον... γραφικού πλέον περιεχομένου, για τις δικαστικές διαμάχες που έχει ανοίξει με την ηγετική ομάδα της HSW και πρωτίστως με τον κ. Π. Λασκαρίδη.

Οι οποίες, όμως, ουδόλως φαίνεται να εντυπωσιάζουν ή να απασχολούν τους μετόχους της HSW, αλλά και των Μινωικών, που χθες εξέλεξαν τον κ. Λασκαρίδη, πρώτο σε ψήφους, σύμβουλο του νέου Δ.Σ.!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v