Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 12 2015

ΑΣΤΑΚ: Σε... πληρώνουν για να αποκτήσεις ακίνητα!

ΑΣΤΑΚ: Σε... πληρώνουν για να αποκτήσεις ακίνητα!

Σε περίπου 61,7 εκατ. ευρώ είναι η κεφαλαιοποίηση της Alpha Αστικά Ακίνητα, όταν ο τραπεζικός της δανεισμός είναι μηδενικός και τα διαθέσιμά της (ασφαλή, μετά και την αποφυγή κουρέματος στις ελληνικές καταθέσεις) ανέρχονταν στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 στα 63,7 εκατ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, το σύνολο των καθόλου ευκαταφρόνητης αξίας ακινήτων της αποτιμάται από την ελληνική αγορά με αρνητική αξία!

Περίπου, σαν να σε πληρώνουν για να τα αγοράσεις...

Το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της Alpha Αστικά Ακίνητα στις 30/9/2015 ήταν 133,4 εκατ. ευρώ.

Πάγιο πρόβλημα της μετοχής, η πολύ χαμηλή της εμπορευσιμότητα, καθώς και η θεσμική της αδυναμία (όσο αποτελεί θυγατρική τράπεζας στην οποία συμμετέχει το ΤΧΣ) να διανείμει μέρισμα.

Έτσι, οι μέτοχοί της βλέπουν απλά το ταμείο της εταιρείας τους να αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο.

 

ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΙ: Στη συνάντηση που είχαν οι φαρμακοποιοί με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Παύλο Πολάκη και τον νέο πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ κ. Σωτήρη Μπερσίμη, δύο πράγματα προέκυψαν.

Πρώτον, η δέσμευση της κυβέρνησης ότι μέχρι το τέλος του έτους ο ΕΟΠΥΥ θα έχει καταβάλει τις πληρωμές για τους μήνες Αύγουστο και Σεπτέμβριο, με τον κ. Πολάκη να αισιοδοξεί ότι η ροή των πληρωμών θα ομαλοποιηθεί από το 2016 και

δεύτερον, το γεγονός ότι ο αναπληρωτής υπουργός δέχτηκε καταρχήν, τη διάθεση ιατροτεχνολογικών προϊόντων μέσω των φαρμακείων, κατά τα πρότυπα των αναλώσιμων σακχάρου.

Οψόμεθα...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v