Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 11 2015

ΟΤΕ: Κοιτάζει επιλογές για εξαγορές και επενδύσεις

ΟΤΕ: Κοιτάζει επιλογές για εξαγορές και επενδύσεις

Πριν από 3-4 χρόνια, οι αναλυτές εξέφραζαν τους φόβους τους για το κατά πόσο ο ΟΤΕ θα μπορούσε να αναχρηματοδοτήσει το χρέος του.

Από τότε έγιναν πολλά και ο Οργανισμός, χρησιμοποιώντας τις θετικές του ελεύθερες ταμειακές ροές και ρευστοποιώντας κάποιες από τις θυγατρικές του, έφτασε... στο αντίθετο άκρο.

Όπως λοιπόν προέκυψε από το πρόσφατο conference call για τα αποτελέσματα εννεαμήνου (σχετική έκθεση της Alpha Finance), ο μακροπρόθεσμος στόχος μόχλευσης του ΟΤΕ κυμαίνεται στο 1,3 έως 1,5 φορές το ετήσιο EBITDA, όταν για φέτος το νούμερο αυτό υπολογίζεται μόλις στο 0,8, με αποτέλεσμα «η εισηγμένη να εξετάζει επιλογές όπως εξαγορές και επενδύσεις».

Όπως το Euro2day.gr έχει αναφέρει και κατά το παρελθόν, η περίπτωση της ιδιωτικοποίησης της Cyta ενδεχομένως να μην αφήσει αδιάφορο τον ΟΤΕ...

Άλλα blue chips που μέσα στην τελευταία πενταετία όχι μόνο διέψευσαν τους φόβους των αναλυτών για τη χρηματοδότησή τους αλλά αντίθετα σήμερα διαθέτουν πόρους για ενδεχόμενες επεκτάσεις και εξαγορές είναι ο Τιτάνας και τα Folli-Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v