Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Δευ 11 Ιαν

Παιχνίδι για δύο στην προμήθεια πετρελαίου της ΔΕΗ

Παιχνίδι για δύο στην προμήθεια πετρελαίου της ΔΕΗ

Ο όμιλος της Motor Oil και η Shell θα είναι οι μοναδικοί προμηθευτές της ΔEΗ σε υγρά καύσιμα για το 2016. Ίσως δε, να είναι η πρώτη φορά που ο όμιλος των Ελληνικών Πετρελαίων απουσιάζει από τη λίστα προμηθευτών της ΔEΗ.

Συγκεκριμένα, η Motor Oil και η θυγατρική της Avin Oil θα προμηθεύσουν, η πρώτη, τις ποσότητες μαζούτ που απαιτούν οι μονάδες ηλεκτροπαραγωγής του Αθερινόλακκου στην Κρήτη, ενώ η δεύτερη θα προμηθεύει και μεταφέρει στις άλλες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής τις απαραίτητες ποσότητες πετρελαίου ντίζελ.

Η SHELL Trading Rotterdam BV θα προμηθεύει τη ΔEΗ με τις ποσότητες μαζούτ, οι οποίες διακινούνται στις νησιωτικές μονάδες παραγωγής, μέσω των αποθηκευτικών εγκαταστάσεων του Λαυρίου. 

Οι ποσότητες μαζούτ που καταναλίσκει η ΔΕΗ στις μονάδες των νησιών κυμαίνονται μεταξύ 900.000 και 1 εκατ. τόνων, ανάλογα με το ύψος της ζήτησης και την παραγωγή από μονάδες ΑΠΕ.

Σημειώνεται ότι στον περσινό αντίστοιχο διαγωνισμό της ΔEΗ για την προμήθεια καυσίμων το 2015, την προμήθεια μαζούτ είχαν μοιραστεί και πάλι οι Motor Oil και Shell, ενώ οι προμήθειες ντίζελ είχαν ανατεθεί στην ΕΚΟ, θυγατρική των ΕΛ.ΠΕ.

Eξαίρεση οι ποσότητες για τη μονάδα συνδυασμένου κύκλου των Χανίων, την οποία θα τροφοδοτούσε η Motor Oil...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v