Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τρι 12 Ιαν

Σφηνάκια για Nexans Hellas και ΔΕΗ

Σφηνάκια για Nexans Hellas και ΔΕΗ

NΕΧΑΝS ΗΕLLAS:  Τη δικαιοσύνη φαίνεται πως θα απασχολήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Nexans Hellas, καθώς δύο μέτοχοι μειοψηφίας με ποσοστό άνω του 7% υπέβαλαν αγωγή για το συγκεκριμένο ζήτημα.

Οι αντιδράσεις της μειοψηφίας για τη συγκεκριμένη ΑΜΚ είναι έντονες και έχουν εκδηλωθεί πολλές φορές κατά τους τελευταίους μήνες, ωστόσο η διοίκηση της εισηγμένης εταιρείας έχει δηλώσει πως η αύξηση κεφαλαίου θα ολοκληρωθεί κανονικά.

 

ΔΕΗ-ΛΙΓΝΙΤΗΣ: Προς 34 ευρώ τον τόνο θα προμηθευτεί η ΔΕΗ λιγνίτη από την εταιρεία ΜΕΤΕ, που εκμεταλλεύεται κοιτάσματα στους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης.

Το Δ.Σ. της επιχείρησης συγκεκριμένα ενέκρινε την προμήθεια 550.000 τόνων λιγνίτη συνολικής αξίας 18,7 εκατ. ευρώ, για τις ανάγκες των Ατμοηλεκτρικών Σταθμών Μελίτης, Καρδιάς και Αγίου Δημητρίου.

Η εταιρεία ΜΕΤΕ ΑΕ εκμεταλλεύεται τα λιγνιτωρυχεία Αχλάδας Φλώρινας και Προσηλίου Κοζάνης, με κύριους πελάτες τη ΔΕΗ και τη ΛΑΡΚΟ.

 

ΔΕΗ-ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ: Με κάτι λιγότερο από μισό ευρώ για κάθε λογαριασμό που αποστέλλει ταχυδρομικώς επιβαρύνεται η ΔΕΗ. Για το 2016 η εταιρεία συμφώνησε να καταβάλει στα ΕΛΤΑ 21.390.000 ευρώ για τη διανομή των λογαριασμών ηλεκτρικού, με τελική τιμή μονάδος 0,465 ευρώ ανά λογαριασμό.

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι κάθε χρόνο η ΔΕΗ ταχυδρομεί περίπου 46 εκατομμύρια λογαριασμούς σε πάνω από 7,6 εκατομμύρια πελάτες της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v