Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαρ 11 2016

Η Alpha, η ελευθερία διανομής μερίσματος και η επιβεβαίωση

Η Alpha, η ελευθερία διανομής μερίσματος και η επιβεβαίωση

Στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου το Euro2day.gr αποκάλυψε ότι η Alpha Bank, με βάση το εγκεκριμένο από την DG Comp νέο πλάνο αναδιάρθρωσης, μπορούσε πλέον να διανείμει μέρισμα καθώς ήρθη ο σχετικός περιορισμός.

Η επιβεβαίωση του παραπάνω δημοσιεύματος ήρθε με τη δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων χρήσης 2015.

Στο annual report, η Alpha σημειώνει ότι στο αναθεωρημένο Σχέδιο Αναδιαρθρώσεως «δεν υφίσταται πλέον περιορισμός ως προς την καταβολή μερισμάτων επί τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως».

Κανένας περιορισμός δεν υφίσταται πλέον και ως προς την επαναγορά ή την άσκηση δικαιώματος πρόωρης εξοφλήσεως τίτλων που προσμετρούνται στα ίδια κεφάλαια ή τίτλων μειωμένης εξασφαλίσεως.

Η ισχύς της απόφασης είναι άμεση, ισχύει δηλαδή από την τρέχουσα χρήση, στην περίπτωση που η Alpha Bank βγάλει επαναλαμβανόμενα κέρδη και ο επόπτης δεν έχει ενστάσεις ως προς πιθανή πρόθεση διανομής μερίσματος.

Η Alpha Bank, έχοντας αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές του Πυλώνα Ι του νόμου Αλογοσκούφη, δεν έχει λάβει πρόσθετη κεφαλαιακή ενίσχυση μετά το 2013, καθώς τόσο η αύξηση κεφαλαίου του 2014 όσο και η πρόσφατη καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από ιδιώτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v