Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 9 2016

Το υψηλότερο κόστος για εθελούσιες και οι αγορές μετοχών από ΤπΔ

Το υψηλότερο κόστος για εθελούσιες και οι αγορές μετοχών από ΤπΔ

Τράπεζες- προγράμματα εθελουσίας: Λίγο περισσότερο χρόνο θα χρειαστούν αυτή τη φορά οι τράπεζες να ...αποσβέσουν το κόστος των προγραμμάτων εθελουσίας, που είτε τρέχουν (Πειραιώς), είτε ετοιμάζονται (Alpha, Eurobank, Εθνική, Αττικής) να βγάλουν.

Όπως προκύπτει από τις προβλέψεις που έχουν πάρει οι τράπεζες στο δ' τρίμηνο του 2015 και τις μέχρι τώρα εκτιμήσεις για εξοικονόμηση δαπανών, το έκτακτο κόστος καταβολής αποζημιώσεων θα αντισταθμισθεί σε ορίζοντα διετίας.

Για παράδειγμα, η Πειραιώς εκτιμά το κόστος στα 110 εκατ. ευρώ και την ετήσια εξοικονόμηση (σ.σ σε πλήρη χρήση) στα 52 εκατ. ευρώ.

Τις προηγούμενες φορές, η κάλυψη του κόστους εθελουσίας ερχόταν στους 19 με 20 μήνες. Η διαφορά οφείλεται, σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, στο μείγμα των υπαλλήλων που αναμένεται να κάνουν χρήση των κινήτρων εθελουσίας.

 

ΤΠΔ- Αγορά μετοχών: Για.... ψώνια βγήκε τον περασμένο Δεκέμβριο το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

Όπως προκύπτει από τον απολογισμό εξόδων- επενδύσεων του τακτικού προϋπολογισμού, ο οποίος είναι αναρτημένος στην ιστοσελίδα του Ταμείου, τον περασμένο Δεκέμβριο διατέθηκαν 7,54 εκατ. ευρώ για αγορά μετοχών.

Με δεδομένο ότι τον Δεκέμβριο ήταν ακόμη σε εξέλιξη κάποιες αυξήσεις κεφαλαίου τραπεζών είναι πιθανόν οι αγορές του ΤπΔ να αφορούν συμμετοχή στις αυξήσεις είτε μέσω εξάσκησης δικαιωμάτων όπου είχε ήδη μικρά ποσοστά (π.χ Αττικής) είτε απόκτηση νέων θέσεων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v