Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 12 2016

Οι Βέλγοι έφυγαν από τον ΑΔΜΗΕ, αλλά «συμβουλεύουν» τη ΡΑΕ

Οι Βέλγοι έφυγαν από τον ΑΔΜΗΕ, αλλά «συμβουλεύουν» τη ΡΑΕ

Η βελγική ELIA δεν μπόρεσε να «βάλει πόδι» στον ΑΔΜΗΕ, καθώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ακύρωσε τον διαγωνισμό που βρισκόταν σε προχωρημένη φάση.

Ωστόσο, η εταιρεία αυτή, που αποτελεί έναν από τους ισχυρότερους παίκτες στην ευρωπαϊκή ενεργειακή αγορά, ελέγχοντας ισχυρά δίκτυα και διασυνδέσεις σε Βέλγιο και Γερμανία, ανέλαβε ρόλο συμβούλου της ελληνικής ΡΑΕ.

Όπως μαθαίνουμε, η ΡΑΕ αποφάσισε με την απευθείας ανάθεση στη συγκεκριμένη εταιρεία να της παράσχει συμβουλευτικές υπηρεσίες «σχετικά με εξειδικευμένα θέματα που αφορούν στην αναδιοργάνωση της εγχώριας αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας», καθώς διαθέτει «την απαιτούμενη εμπειρία, μεθοδολογική προσέγγιση, καθώς και αξιόλογα στελέχη με τα οποία θα διαβουλευθούν τα μέλη της ομάδας εργασίας της Αρχής».

Εξυπακούεται ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, το τελευταίο που μετράει είναι το ύψος της αμοιβής του συμβούλου, που στην προκειμένη περίπτωση ανέρχεται σε 20.000 ευρώ προ ΦΠΑ.

Σημασία έχει ότι ένας Διαχειριστής ηλεκτρικού Συστήματος μιας χώρας, μέσω του συμβουλευτικού ρόλου, αποκτά σε βάθος γνώση της λειτουργίας μιας άλλης χώρας.

Και πού ξέρεις, μπορεί να μη χρειαστεί η γνώση αυτή. Αλλά μπορεί και να χρειαστεί στο μέλλον...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v