Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 5 2016

Τα... παρ' ολίγον αντίποινα από Βούλγαρους φορτηγατζήδες στα σύνορα

Τα... παρ ολίγον αντίποινα από Βούλγαρους φορτηγατζήδες στα σύνορα

Αντίποινα για το κλείσιμο των συνόρων με τη Βουλγαρία από τους Έλληνες αγρότες ετοίμαζαν οι Βούλγαροι ιδιοκτήτες φορτηγών και τουριστικοί πράκτορες.

Αυτά δεν ήταν άλλο από το κλείσιμο των συνόρων τις μέρες του Πάσχα, ώστε να μην μπορούν να «κατέβουν» στα νότια οι Βούλγαροι τουρίστες που κατακλύζουν τις βορειοελλαδικές πόλεις από Θεσσαλονίκη μέχρι Αλεξανδρούπολη.

Το κλείσιμο των συνόρων αποφεύχθηκε με παρέμβαση του Βούλγαρου πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ, σε συνάντηση με τους εκπροσώπους των φορτηγατζήδων και τις υποσχέσεις για ανάληψη δράσης του υπουργού Μεταφορών Ιβάιλο Μοσκόβσκι.

Ενδιαφέρον πάντως έχει η δήλωση των επαγγελματιών μεταφορών και τουρισμού, η οποία εκδόθηκε μετά τη συνάντηση. Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα τοπικά Μέσα, «εάν η Ελλάδα επιτρέψει οποιοδήποτε παράνομο κλείσιμο των συνόρων με τη Βουλγαρία, το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Βουλγαρίας θα απαντήσει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο».

Το πιο ενδιαφέρον ωστόσο κατά την άποψη του ΧΑΜ, είναι ότι τα προβλήματα που προκάλεσαν οι αγρότες κλείνοντας τα σύνορα με τη γειτονική χώρα παίρνουν ευρύτερες διαστάσεις (θυμόμαστε όλοι τα χιλιόμετρα με τα φορτηγά διεθνών μεταφορών που είχαν εγκλωβιστεί στα σύνορα, την απόγνωση επαγγελματιών και τα επεισόδια). Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι το θέμα μπαίνει στην ατζέντα των διμερών διπλωματικών σχέσεων.

Την ίδια στιγμή, ο Βούλγαρος υπουργός Μεταφορών αποκάλυψε ότι η ΕΕ μετά από παρέμβαση της χώρας του μάλλον προωθεί τη δημιουργία μηχανισμού κοινοτικών παρεμβάσεων, τη στιγμή που παρατηρούνται παρόμοια φαινόμενα (παρεμπόδισης της ελευθερίας μετακίνησης και διακίνησης αγαθών εντός της ΕΕ) και όχι κατόπιν εορτής (όπως συμβαίνει τώρα).

Μεταφέρουμε τις πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, ως «αντίστιξη» στην «αφασία» και αναισθησία που επιδεικνύουν οι υπεύθυνοι για τα προβλήματα και τις ζημίες που προκαλεί στην οικονομία της χώρας η κατάληψη της γραμμής από μερικούς «αλληλέγγυους» και μετανάστες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v