Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Μαϊ 12 2016

Μερίσματα: Δύο φαβορί και... μία έκπληξη

Μερίσματα: Δύο φαβορί και... μία έκπληξη

Η διοίκηση της εταιρείας ειδών ζαχαροπλαστικής-αρτοποιίας Στέλιος Κανάκης θα προτείνει στην προσεχή τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της την επιστροφή 0,11 ευρώ ανά τίτλο (απόδοση άνω του 5%), όταν πέρυσι είχε διανείμει 0,10 και πρόπερσι 0,09 ευρώ.

Γενικότερα, η πολιτική της εισηγμένης αντανακλά την ισχυρή-διατηρήσιμη κερδοφορία της και την άριστη ρευστότητά της.

Επίσης, η ΕΛΒΕ Ενδυμάτων αποφάσισε να επιστρέψει 0,06 ευρώ ανά τρέχουσα μετοχή (0,24 μετά το reverse split 4:1 που θα προηγηθεί), έναντι 0,08 ευρώ πέρυσι. Η καβαλιώτικη εταιρεία διαθέτει θετικό καθαρό ταμείο, μετά την πώληση της θυγατρικής της (και ιδιαίτερα κερδοφόρας) Calin.

H «μερισματική απόδοση» της ΕΛΒΕ είναι μεν πολύ υψηλή (γύρω στο 15%!), αλλά όχι και διατηρήσιμη καθώς δεν βασίζεται στην ετήσια κερδοφορία της εταιρείας.

Τέλος, στα... ψιλά πέρασε η πρόθεση της Inform Λύκος (που πέρυσι υποχρεώθηκε σε ζημιογόνο αποτέλεσμα) να προτείνει φέτος τη διανομή μερίσματος 0,07 ευρώ ανά μετοχή (διψήφια μερισματική απόδοση, που δεν είναι διατηρήσιμη).

Πέρυσι, η Inform Λύκoς είχε δώσει 1,10 ευρώ στους μετόχους της (επιστροφή κεφαλαίου 0,70 ευρώ και μέρισμα 0,40) λόγω της πώλησης της θυγατρικής της Austrian Cards έναντι 40 εκατ. ευρώ στον βασικό μέτοχο.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v