Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 7 2016

Αψιμαχίες στο ΕΒΕΑ για τον... Πάνο Καμμένο!

Αψιμαχίες στο ΕΒΕΑ για τον... Πάνο Καμμένο!

Εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον υπουργό Άμυνας (και πρόεδρο των ΑΝΕΛ) Πάνο Καμμένο διοργανώνεται αύριο στο ΕΒΕΑ, με αντικείμενο την αξιοποίηση των ακινήτων του υπουργείου.

Όπως πληροφορείται όμως η στήλη, το γεγονός αυτό στάθηκε αφορμή για την (προχθεσινή) αποστολή μιας… πιπεράτης ηλεκτρονικής επιστολής προς τον πρόεδρο Κ. Μίχαλο και τα μέλη του ΕΒΕΑ, από έτερο μέλος του ΔΣ το οποίο ζητά εν πολλοίς να μάθει «με ποια διαδικασία ελήφθη η σχετική απόφαση», προσθέτοντας καυστικά πως φανταζόταν ότι τα όρια φιλοξενίας του ΕΒΕΑ είχαν εξαντληθεί με τη (σ.σ. παλαιότερη) πρόσκληση προς τον… Γιάνη Βαρουφάκη!

Το πλήρες κείμενο της άκρως ασυνήθιστης επιστολής έχει ως εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, αξιότιμα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του EBEA,

Πριν από λίγες ώρες πληροφορήθηκα ότι την Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016 και ώρα 18:00 το ΕΒΕΑ διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα "Αξιοποίηση των ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας και Πρόεδρο των ΑΝΕΛ κ. Πάνο Καμμένο.

Δεδομένης της στήριξης και της συμμετοχής του κ. Καμμένου στην παρούσα κυβέρνηση, η οποία “σφυροκοπά” ανελέητα την υγιή επιχειρηματικότητα, αλλά και της προσβλητικής συμπεριφοράς του προς τον κάθε νοήμονα πολίτη της χώρας μας, επιθυμώ να σημειώσω τα εξής:

1) Ο κ. Καμμένος συνεχίζει να προκαλεί το κοινό αίσθημα ψηφίζοντας νόμους που τιμωρούν την επιχειρηματικότητα και την ανάπτυξη. Αμέσως μετά δε, τους καταδικάζει περιγράφοντάς τους ως αντισυνταγματικούς! 

2) Ο κ. Καμμένος έχει εμμέσως -πλην όμως σαφώς- προσβάλει τους περισσότερους από εμάς, που ανέκαθεν στηρίζαμε την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας και την παραμονή στο ευρώ, υβρίζοντας τους συμφωνούντες με εμάς βουλευτές, αποκαλώντας τους “γερμανοτσολιάδες” και σκούζοντας “ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΕΣΕΙΣ!”.

3) Η προφανής αναξιοπιστία του κ. Καμμένου σε συνδυασμό με τις γελοίες φανφάρες που κραυγάζει μετά από κάθε “ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ” (όπως πρόσφατα ψελλίζει σε κάθε μνημονιακό μέτρο που ψηφίζει στη Βουλή), εντείνουν το διχαστικό κλίμα στη χώρα, γεγονός ιδιαίτερα επικίνδυνο εν μέσω οικονομικής κρίσης.

4) Εξαιτίας των όσων εν συντομία ανέφερα παραπάνω, εκτιμώ ότι μια σημαντική ομάδα των μελών του ΔΣ του ΕΒΕΑ καθώς και των επιχειρηματιών που εκπροσωπούμε θεωρούν τον κ. Καμμένο ανεπιθύμητο πρόσωπο. Ως εκ τούτου ρωτώ:

α) Με ποια διαδικασία ελήφθη η απόφαση να προσκαλέσουμε τον κ. Καμμένο στην εν λόγω εκδήλωση; Φανταζόμουν ότι τα όρια φιλοξενίας του ΕΒΕΑ εξαντλήθηκαν μετά την περσινή πρόσκληση στον Γιάνη Βαρουφάκη!

β) Υπήρξε απόφαση της Διοικητικής Επιτροπής επί τούτου; Ζητήθηκε από τα μέλη του ΔΣ να εκφράσουν την άποψή τους για την πρόσκληση αυτής της προκλητικής και αμφιλεγόμενης προσωπικότητας στο ΕΒΕΑ;

γ) Τι σχέση έχουν τα ακίνητα του ΥΠΕΘΑ με το ΕΒΕΑ;

δ) Εκτιμάτε ότι έχουμε μελετήσει επαρκώς τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματικός κόσμος της Ελλάδος, έτσι ώστε να αφιερώνουμε χρόνο σε τέτοιου είδους συζητήσεις και πρόσωπα;

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε,

Γνωρίζετε ότι σας τιμώ και σας σέβομαι, ενώ είναι ευρέως γνωστό ότι οι προσωπικές μας σχέσεις είναι άριστες.

Εντούτοις, τα αισθήματα οργής που προκαλεί ο κ. Καμμένος στην πλειονότητα των επιχειρηματιών που εκπροσωπώ με αναγκάζουν όχι μόνο να σας ζητήσω να απαντήσετε στα παραπάνω ερωτήματα αλλά και να ακυρώσετε την προγραμματισμένη αυτή εκδήλωση!

Η ανοχή της κοινής λογικής και της αστικής ευγένειας έχει όρια!».

Το ερώτημα βεβαίως της στήλης είναι αν το ΕΒΕΑ δικαιούται να ΜΗΝ προσκαλεί κυβερνητικούς αξιωματούχους και μάλιστα υπουργούς, χαρακτηρίζοντάς τους μάλιστα ως «ανεπιθύμητους» (!), όταν ένας από τους στόχους του είναι ακριβώς η προώθηση της συνεργασίας του επιχειρηματικού κόσμου με την -εκάστοτε- κυβέρνηση και όταν υποτίθεται τουλάχιστον ότι πρέπει να αποφεύγει την πολιτικοποίηση.

Αυτό ακριβώς το ερώτημα θέσαμε και στον συντάκτη της επιστολής και μέλος του ΔΣ του ΕΒΕΑ Πάτροκλο Κουδούνη, ο οποίος τοποθετήθηκε γραπτώς και εκ νέου… απερίφραστα, είτε συμφωνεί κάποιος μαζί του, είτε όχι:

«Προφανώς έχετε δίκιο στη γενική σας θεώρηση. Το ΕΒΕΑ, ως σύμβουλος της εκάστοτε κυβέρνησης σε θέματα οικονομίας, επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης, οφείλει να συνομιλεί θεσμικά με τα μέλη της κυβέρνησης και τους αρμόδιους παράγοντες.

Αυτό δεν σημαίνει ότι υποχρεούται να καλεί υπουργούς των οποίων τα χαρτοφυλάκια δεν έχουν καμιά σχέση με τις αρμοδιότητες του ΕΒΕΑ, κυρίως όταν οι συγκεκριμένοι υπουργοί επιτίθενται στην επιχειρηματικότητα και ακολούθως προσβάλλουν τη νοημοσύνη μας με αλλοπρόσαλλες δηλώσεις (“ο νόμος που ψήφισα χθες είναι αντισυνταγματικός”), που εντείνουν τα αισθήματα εθνικού διχασμού.

Ο κ. Καμμένος είναι απολύτως αναξιόπιστος και κανείς νοήμων και σοβαρός άνθρωπος δεν μπορεί να πάρει στα σοβαρά τις δηλώσεις του. Επομένως δεν έχει κανένα νόημα η όποια συζήτηση μαζί του επί επιχειρηματικών ή άλλων θεμάτων»!

Δεν γνωρίζουμε τι απήχηση θα έχει αυτή η θέση στη διοίκηση ή τη βάση του Επιμελητηρίου, αυτό που είναι σίγουρο όμως είναι ότι τα αίματα άναψαν και οι αψιμαχίες άρχισαν -αυτή τη φορά- πριν καν… μιλήσει ο Καμμένος!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v