Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 13 2016

Η αξιοπιστία της Alpha Bank «κερδίζει» αναλυτές και θεσμικούς

Η αξιοπιστία της Alpha Bank «κερδίζει» αναλυτές και θεσμικούς

Σε μια περίοδο που η ανάκτηση εμπιστοσύνης αποτελεί πρώτο ζητούμενο, η Alpha Bank δείχνει τον δρόμο. Για τρίτη συνεχή χρονιά, η εγχώρια τράπεζα πέτυχε σημαντικές διακρίσεις στη διεθνή ετήσια δημοσκόπηση που διενεργεί η εταιρεία Extel για την ανάδειξη των καλύτερων ευρωπαϊκών εταιρειών στον κλάδο χρηματοοικονομικών υπηρεσιών. 

Στον τομέα των επενδυτικών σχέσεων, η Alpha ψηφίσθηκε ως η 11η καλύτερη τράπεζα μεταξύ 137 ευρωπαϊκών τραπεζών και η πρώτη -για τρίτη συνεχόμενη χρονιά- στην Ελλάδα.

Ο κ. Β. Ψάλτης αναδείχθηκε ο 9ος καλύτερος CFO πανευρωπαϊκά μεταξύ 97 συμμετεχόντων και πρώτος στην Ελλάδα, ενώ ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Δ. Ματζούνης ψηφίσθηκε ως 18ος καλύτερος CEO, μεταξύ 106 Ευρωπαίων συναδέλφων του, και πρώτος στην Ελλάδα.

Στη φετινή δημοσκόπηση της Extel έλαβαν μέρος περισσότεροι από 20.000 επαγγελματίες αναλυτές και διαχειριστές θεσμικών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο, με τον συνολικό αριθμό των ψήφων να υπερβαίνει το ένα εκατομμύριο.

Το γεγονός ότι αναλυτές και διαχειριστές κεφαλαίων κατατάσσουν τόσο ψηλά τη διοίκηση και τους υπευθύνους των επενδυτικών σχέσεων της Alpha, ως προς την παροχή πληροφόρησης, αποτυπώνει τα υψηλά επίπεδα αξιοπιστίας που περιβάλλουν την τράπεζα.

Το μέγεθος, δε, της επιτυχίας είναι ακόμη μεγαλύτερο, αν συνυπολογισθεί ότι η έρευνα διεξήχθη στον απόηχο μιας ταραχώδους χρονιάς για την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη άγγιξαν το ναδίρ.

Οι δε τράπεζες οδηγήθηκαν λόγω των πολιτικών και μακροοικονομικών εξελίξεων σε νέες αυξήσεις κεφαλαίου, με τους ξένους διαχειριστές να χάνουν αρκετά χρήματα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v