Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 26 2007

ΑΓΟΡΕΣ: Προσδεθείτε για τη συνέχεια! (update)

Το γράψαμε απο χθες, αλλά οι εξελίξεις μας υποχρεώνουν να επανέλθουμε. Διότι ο DOW προσγειώθηκε χθες για δεύτερη φορά σε επίπεδα κάτω απο τα χαμηλά του Αυγούστου, αλλά κι επειδή χθες έφτασε στα χαμηλά έπίπεδα του Αυγούστου και ο S&P. Ολα τα κέρδη απο την άνοδο της Παρασκευής εξανεμίστηκαν.

Kι όλα αυτά την ίδια μέρα που η FED υποσχέθηκε αυξημένη ρευστότητα (διάβαζε... ενέσεις) στις άρρωστες απο την πιστωτική κρίση αμερικανικές τράπεζες. Μπρρρρ...

Να τι γράφαμε χθες:

Σήμερα είναι η μέρα που οι ειδικοί θα περιμένουν να δουν τι γίνεται στη Wall Street καθώς η συνεδρίαση της Παρασκευής ήταν στην ουσία ”ημιαργία”.

Τα νέα από το μέτωπο της ”γιορταστικής κατανάλωσης” το τριήμερο ήταν -λένε κάποιες εταιρίες μετρήσεων- πολύ ενθαρρυντικά, που σημαίνει ότι ο Αμερικανός καταναλωτής (στυλοβάτης της οικονομίας των ΗΠΑ) αντέχει παρά τα πλήγματα στην κτηματαγορά και τον υπερδανεισμό του.

Ωστόσο αυτή την εβδομάδα θα κυκλοφορήσουν πολύ σημαντικά ”νούμερα” για την οικονομία (πωλήσεις διαρκών καταναλωτικών αγαθών, στοιχεία αγοράς κατοικίας κ.λπ.), τα οποία αρκετοί αναλυτές αναμένουν ότι θα είναι… πεσμένα.

Εν ολίγοις διαμορφώνεται ένα κλίμα σύμφωνα με το οποίο εντός περίπου 30 ημερών θα είναι σαφές αν η αμερικανική οικονομία μπαίνει σε ύφεση. Και αρκετοί αναλυτές θεωρούν ότι υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες η απάντηση να είναι θετική (ότι μπαίνει σε ύφεση) παρά αρνητική!

Είπαμε προ δύο εβδομάδων: ”Προσδεθείτε”. Και… επιμένουμε!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v