Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 24 2016

Η... σούμα Στουρνάρα για Αττικής & το αίτημα των funds

Η... σούμα Στουρνάρα για Αττικής & το αίτημα των funds

ΤτΕ-ΑΔΕΙΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ: Μικρές τροποποιήσεις στο πλαίσιο διαχείρισης/απόκτησης/αναχρηματοδότησης δανείων ζητούν οι εταιρείες που ενδιαφέρονται να λάβουν άδεια.

Όπως πληροφορείται η στήλη, οι ενδιαφερόμενοι ζητούν, όταν αναλαμβάνουν τη διαχείριση χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων, να έχουν πλήρη ευχέρεια κινήσεων, όσον αφορά στις εξασφαλίσεις που συνοδεύουν τα δάνεια.

Να μπορούν, για παράδειγμα, να κινήσουν διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης όπως πλειστηριασμούς, ώστε να είναι αποδοτικότερες οι κινήσεις τους.

Θέμα ξαναμπαίνει και για τον ΦΠΑ με τον οποίο επιβαρύνονται οι προμήθειες -σταθερές και υπεραπόδοσης- διαχείρισης, αλλά εδώ δύσκολα μπορεί να γίνει κάτι καθώς πρόκειται για πανευρωπαϊκής ισχύος μέτρο.

 

ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ-ΑΤΤΙΚΗΣ: Μικρό είναι κατά τον διοικητή της ΤτΕ το ποσό των κεφαλαίων (55,7 εκατ. ευρώ) που συγκέντρωσε η τράπεζα μέσω πρακτικής διπλής μόχλευσης στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου.

Όπως δήλωσε ο κ. Στουρνάρας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής για τα δάνεια σε κόμματα και ΜΜΕ, υπήρχε ανησυχία για μεγαλύτερο ποσό, η οποία ευτυχώς διαψεύστηκε. Διευκρίνισε, πάντως, ότι συνήθως τα ποσά που προέρχονται από διπλή μόχλευση αφαιρούνται από τα βασικά εποπτικά κεφάλαια της τράπεζας.

Αρα η τράπεζα καλό θα ήταν να αντλήσει περί τα 127 εκατ. ευρώ.

Με δεδομένο, όμως, ότι ενδιαφέρον υπάρχει μόνο από επενδυτικά κεφάλαια που θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση του χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων της τράπεζας, προπληρώνοντας ένα μέρος των μελλοντικών τους εισπράξεων, μπορεί τελικά το ποσό που θα βρεθεί τους επόμενους μήνες να είναι και μικρότερο από τα 70 εκατ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v