Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Φεβ 5 2008

Σφηνάκια για ΝΗΡΕΑ, ΙΟΝΑ, ΕΧΑΕ, ΝΕΟΧΗ - ΑLAPIS

ΝΗΡΕΑΣ: Η διαφοροποίηση των εργασιών σε επιμέρους τομείς του ”κυκλώματος” της ιχθυοκαλλιέργειας, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το 65% της παραγωγής αφορά στο λαβράκι (που κρατά μια χαρά την τιμή του), αποδεικνύεται… σοφή στην περίοδο όπου η τσιπούρα περνά δύσκολες ώρες (όχι η ίδια, η τιμή της).

Έτσι, όπως πληροφορείται η στήλη, η μεγαλύτερη εταιρία του κλάδου σύντομα θα ανακοινώσει ικανοποιητικές προβλέψεις - εκτιμήσεις για τα μεγέθη που θα ”πιάσει” το τρέχον έτος.

ΙONIKH (Ξενοδοχειακή): Αποκτώντας η Alpha Bank ποσοστό υψηλότερο του 95% δικαιούται τυπικά πλέον να ζητήσει τη διαγραφή της από το ταμπλό.

Αν το κάνει, θα ασκήσει και το δικαίωμα squeeze out.

ΕΧΑΕ: Ελάχιστο ύψος κεφαλαίων 6 εκατ. ευρώ απαιτείται για τους χειριστές των OTC συναλλαγών, σύμφωνα με τις τροποποιήσεις που επέφερε στον Κανονισμό Εκκαθάρισης και Διακανονισμού Χρηματιστηριακών Συναλλαγών επί Άυλων Αξιών η ΕΧΑΕ.

Επίσης ορίζονται οι απαραίτητες ημερομηνίες εκκαθάρισης.

Πρακτικά όλα είναι έτοιμα για να ξεκινήσουν οι συναλλαγές Over the Counter αφού προηγήθηκαν οι αποφάσεις για τις τροποποιήσεις από την Ε.Κ.

Μένει να αποφασίσει το Χ.Α. τις προμήθειες ανά συμβαλλόμενο.

ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ - ALAPIS: Η αντικατάσταση του κ. Ιωάννη Παπαβασιλείου από τον κ. Χαράλαμπο Σταυρινουδάκη, στη θέση του οικονομικού διευθυντή της Νεοχημικής, έγινε λόγω των μεγάλων υποχρεώσεων που έχει αναλάβει ο πρώτος ως οικονομικός διευθυντής στην Alapis.

Αλλο ένα σημάδι ότι το ενδιαφέρον του βασικού μετόχου των δύο εταιριών κ. Λ. Λαυρεντιάδη σταδιακά επικεντρώνεται κυρίως στην ανάπτυξη της νεότευκτης Alapis, στην οποία συγκεντρώνονται και οι πιο στενοί του συνεργάτες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v