Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 20 2017

Ασφαλιστικές: Δείχνουν τον δρόμο για τις επικουρικές συντάξεις

Ασφαλιστικές: Δείχνουν τον δρόμο για τις επικουρικές συντάξεις

Η συμφωνία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και της Ομοσπονδίας Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) για το επικουρικό ταμείο των ασφαλιστών (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) έχει διπλή ανάγνωση.

Η πρώτη είναι ότι οι εργαζόμενοι στις ασφαλιστικές εταιρείες εξασφαλίζουν σε βάθος χρόνου μια επικουρική σύνταξη, το ύψος της οποίας φαίνεται πως θα είναι ικανοποιητικό (ή καλύτερα, πολύ ικανοποιητικό), με βάση τα όσα ακούγονται και γίνονται σε άλλα επαγγέλματα.

Η δεύτερη -και ίσως ουσιαστικότερη- ανάγνωση είναι το μήνυμα ότι εργοδότες και εργαζόμενοι, όταν επιμένουν στον διάλογο και στη διαπραγμάτευση (κράτησε περισσότερο από δύο χρόνια…), μπορούν να οδηγηθούν σε συναινετικές λύσεις, προς όφελος όλων των πλευρών.

Ειδικότερα, η συμφωνία για το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ από τη μια πλευρά εξασφαλίζει πολύ περισσότερα πλεονεκτήματα για τους εργαζόμενους σε σχέση με το «νόμο Βρούτση», από την άλλη πλευρά, αποτελεί ένα επιπλέον κίνητρο για τους ασφαλιστές να παραμείνουν στον κλάδο, ενημερώνοντας και καλώντας τους πελάτες να ασφαλιστούν προς όφελος των ασφαλιστικών εταιρειών.

Τέτοιου είδους λοιπόν συμφωνίες θα μπορούσαν κάλλιστα να γίνουν και σε άλλους κλάδους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v