Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 4 2017

Nexans Hellas: Εφυγε... νύχτα το Νο 1 της εταιρείας!

Nexans Hellas: Εφυγε... νύχτα το Νο 1 της εταιρείας!

Την Παρασκευή το απόγευμα, η Nexans Hellas εξέδωσε χρηματιστηριακή ανακοίνωση με την οποία γνωστοποίησε:

Πρώτον, ότι «κατόπιν της παραιτήσεως τoυ μέλους του Δ.Σ. Christof Josef Barklage, το Δ.Σ. της εταιρείας εξέλεξε σήμερα τον Kamil Beffa, ως μέλος του Δ.Σ. σε αντικατάστασή του και

δεύτερον, ότι επανασυγκροτήθηκε το Δ.Σ. ως σώμα με την παρακάτω σύνθεση (που αναφέρει).

Η πρώτη εντύπωση για όποιον δεν γνωρίζει καλά την εταιρεία είναι ότι πρόκειται για μια αλλαγή ρουτίνας, όπου σε μια ξένη πολυεθνική ένας Γερμανός αντικαθίσταται από έναν Γάλλο.

Για τους γνώστες, όμως, τα πράγματα ίσως και να μην είναι τόσο απλά:

Πρώτον, γιατί ο κ. Barklage δεν ήταν μόνο ένα «μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου» αλλά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εισηγμένης!

Δεύτερον, γιατί δεν αναφέρονται οι λόγοι της παραίτησης του «Νο 1» στελέχους της εταιρείας (ούτε καν το… διπλωματικό «για προσωπικούς λόγους»).

Τρίτον, γιατί δεν ερμηνεύεται η τόσο μεγάλη βιασύνη της παραίτησης, αφού έτσι κι αλλιώς η θητεία του παρόντος διοικητικού συμβουλίου λήγει το πρώτο φετινό εξάμηνο (η εκλογή νέου Δ.Σ. θα προκύψει τον Ιούνιο από την επικείμενη τακτική γενική συνέλευση των μετόχων).

Και τέταρτον, γιατί κατά την τακτική γενική συνέλευση του 2016 (βλέπε σχετικό δημοσίευμα του Euro2day.gr), ο πρώην -και αποπεμφθείς όπως φαίνεται- διευθύνων σύμβουλος της Νexans Hellas Γιώργος Καρακώστας είχε θέσει μέσω του δικηγόρου του ερωτήματα που αναφέρονταν σε χειρισμούς της διοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων.

Τα ερωτήματα αυτά άφηναν σαφή υπονοούμενα για χειρισμούς της διοίκησης, μέσω των οποίων η Νexans Hellas δεν μπορούσε να μετατρέψει τα υψηλά λειτουργικά της κέρδη σε θετικό τελικό αποτέλεσμα και έτσι να διανείμει μέρισμα στους μετόχους!

Σε κάθε περίπτωση, ερωτήματα τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για το ύψος των τόκων που χρέωσε ο μητρικός όμιλος την Νexans Hellas αναμένεται να τεθούν από τους μετόχους μειοψηφίας στην επικείμενη τακτική γενική συνέλευση του Ιουνίου.

ΥΓ.: Η ουσία των αλλαγών στο ΔΣ είναι ότι ήρθε νέος μη εκτελεστικός πρόεδρος στη Νexans Hellas, ενώ αναβαθμίζεται ο ρόλος του κ. Στέφανου Ηλιάδη που πέρα από τη θέση αντιπροέδρου που ήδη κατείχε, αναλαμβάνει και αυτή του διευθύνοντος συμβούλου.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v