Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 6 2017

Η Fraport και το... «ξύλο» στην Τουρκία

Η Fraport και το... «ξύλο» στην Τουρκία

Να ισορροπήσει τις μεγάλες απώλειες που είχε στο αεροδρόμιο της Αττάλειας επιχειρεί η γερμανική Fraport, μέσω της επικείμενης παράδοσης των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων.

Ο γερμανικός όμιλος «έχει φάει πολύ ξύλο» στη γειτονική Τουρκία, όπως υποστηρίζουν παράγοντες της αγοράς αερομεταφορών, καθώς πέρυσι το αεροδρόμιο της Αττάλειας έχασε σχεδόν το ένα τρίτο της επιβατικής κίνησης! Από περίπου 28 εκατομμύρια επιβάτες το 2015, διακινήθηκαν μόλις 19 εκατ. επιβάτες το 2016.

Οι Γερμανοί διαχειρίζονται το αεροδρόμιο της γειτονικής χώρας μέσω της ICF Airports, με συνέταιρο τον τουρκικό όμιλο IC Holding, με τον οποίον έχουν ιδιαίτερη συνεργασία. Για παράδειγμα, του είχαν δώσει μια μεγάλη εργολαβία για έργα στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς στη Βουλγαρία, που επίσης βρίσκεται υπό τη διαχείρισή τους.

Τις προάλλες, πάντως, ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης επανέλαβε πως η ημερομηνία παράδοσης των 14 αεροδρομίων στη Fraport είναι θέμα του γερμανικού ομίλου.

Ηρθε, όμως, μια δήλωση του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους. Εντός 15νθημέρου θα υπογραφεί η σύμβαση, υποστήριξε. Κάποιοι στοιχηματίζουν για την Τετάρτη του Πάσχα.

Για να δούμε...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v