Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Τετ 5 Απρ

Οι τράπεζες πρεσάρουν για μεγάλο ντιλ σε ξενοδοχείο της Κω

Οι τράπεζες πρεσάρουν για μεγάλο ντιλ σε ξενοδοχείο της Κω

Εντείνονται οι προσπάθειες δύο συστημικών τραπεζών να πουληθεί γνωστό ξενοδοχειακό συγκρότημα της Κω με δανειακές υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 100 εκατ. ευρώ.

Οι δύο τράπεζες φέρονται να έχουν συμφωνήσει σε κοινή στάση σε μια προσπάθεια να εξασφαλιστεί η συναίνεση του ιδιοκτήτη στην πώληση του συγκροτήματος, χωρίς να χρειαστεί να ακολουθηθεί η δικαστική οδός για την εξεύρεση λύσης.

Η πλευρά των τραπεζών φέρεται να έχει προτείνει στον ιδιοκτήτη να συναινέσει στην πώληση του συγκροτήματος μέσω συμβούλου πώλησης που θα επιλέξουν, προσφέροντάς του ως αντάλλαγμα τη δυνατότητα να διατηρήσει ποσοστό της τάξης του 10% της εταιρείας και, ενδεχομένως, τη διαχείριση του συγκροτήματος.

Η πρόταση των δύο τραπεζών περιλαμβάνει, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, «κούρεμα» των δανείων της εταιρείας σε ποσοστό άνω του 30%.

Οι δανειακές υποχρεώσεις που θα απομένουν μετά το «κούρεμα» θα αποτελέσουν το τίμημα που προσδοκούν να εξασφαλίσουν οι δύο τράπεζες από την πώληση της επιχείρησης. Επενδυτικές πηγές τοποθετούν το τίμημα για την εξαγορά του συγκροτήματος στα επίπεδα των 70 εκατ. ευρώ.

Την υπόθεση φέρονται να παρακολουθούν στενά τουλάχιστον δύο ξένα fund.

Αρκεί να πει το «ναι» ο ιδιοκτήτης…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v