Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 22 2017

ΜΠΡΙΚ (Νο 2) στο ΧΑ: Το μέγεθος θα μετρήσει!

ΜΠΡΙΚ (Νο 2) στο ΧΑ: Το μέγεθος θα μετρήσει!

Πολλοί το είδαν, αλλά μάλλον λίγοι το πρόσεξαν: Ο κωδικός ΜΠΡΙΚ επανήλθε μετά από πολλά χρόνια στο ΧΑ, αυτή τη φορά ως συντομογραφία της νεοεισηγμένης BriQ Properties ΑΕΕΑΠ και όχι της κοινής μετοχής της αλήστου μνήμης «Εριουργίας Μπριτάννια».

Η ουσία είναι ότι η BriQ Properties που ήταν το αποτέλεσμα της απόσχισης ακινήτων της Quest Holdings, βρίσκεται σήμερα χαμηλότερα από την τιμή εισαγωγής των 2,20 ευρώ και γράφει απώλειες της τάξης του 18%. Διαπραγματεύεται δε με discount της τάξεως του 10%-15%.

Μάλιστα, για να κρατηθεί εκεί η τιμή, χρειάστηκε και η αγοραστική παρέμβαση του βασικού μετόχου (Θεόδωρος Φέσσας) μέσα στον Αύγουστο, που απέκτησε από το ταμπλό επιπλέον 0,9% της εισηγμένης.

Το θέμα είναι ότι από την αρχή του έτους, η BriQ δεν προχώρησε σε επεκτατικές κινήσεις (αγορές ακινήτων), καθώς δεν ήθελε να περιπλέξει την διαδικασία εισόδου της στο ΧΑ. Ωστόσο, εξέτασε ευρεία σειρά περιπτώσεων και έτσι πιθανόν τους επόμενους μήνες να έχουμε σχετικές ανακοινώσεις.

Το μόνο βέβαιο είναι πως ο βασικός μέτοχος γνωρίζει καλά την αναγκαιότητα του να μεγαλώσει η ΜΠΡΙΚ και σε βάθος χρόνου αναμένεται να κινηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v