Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 9 2017

Η… εξαΰλωση της Compucon και η «μίνι» εθελουσία του ΟΛΠ

Η… εξαΰλωση της Compucon και η «μίνι» εθελουσία του ΟΛΠ

OΛΠ: Πρόγραμμα μιας «μίνι» εθελουσίας εξόδου για όσους εργαζόμενους έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης έτρεξε η εισηγμένη.

Χρήση του προγράμματος ως την 30ή Ιουνίου έκαναν 27 υπάλληλοι και 5 εργάτες, στους οποίους καταβλήθηκαν κίνητρα αποχώρησης ύψους 0,7 εκατ. ευρώ.

Ο αριθμός προσωπικού της εταιρείας στις 30 Ιουνίου 2017 ανέρχεται στα 1.064 άτομα, ενώ έξι μήνες νωρίτερα έφτανε τα 1.092 άτομα.

 

COMPUCON: Από τον Απρίλιο του 2015 η Compucon έχει ενταχθεί στην κατηγορία των «προς διαγραφή μετοχών», λόγω του ότι ο ετήσιος κύκλος εργασιών της υπολειπόταν των δύο εκατ. ευρώ.

Το κακό είναι ότι έκτοτε τα έσοδα υποχωρούν συνεχώς, με την επίδοση του πρώτου φετινού εξαμήνου να είναι μόλις 384 χιλ. ευρώ και τη διοίκηση της εισηγμένης να αναφέρει πως «κατά την τρέχουσα χρήση, η εταιρία και ο όμιλος συνέχισαν να καταβάλλουν προσπάθειες για να αντιμετωπίσουν και να διαχειριστούν τη μείωση του κύκλου εργασιών, συνεπεία της συρρίκνωσης της ζήτησης στις αγορές δραστηριοποίησής τους και της αδυναμίας της εταιρίας να επενδύσει στην ανάπτυξη νέων προϊόντων. Οι προοπτικές χαρακτηρίζονται μη ευνοϊκές ως προς το σκέλος του κύκλου εργασιών».

Ο κίνδυνος λοιπόν της διαγραφής είναι σε βάθος χρόνου υπαρκτός, αλλά και η διαπραγμάτευση της μετοχής, όσο η συνολική χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας είναι μόλις 6.781 ευρώ(!), δεν λέει και πολλά πράγματα.

Και αυτό γιατί ακόμη και αν ένας μέτοχος μειοψηφίας κατέχει το 0,5% της εισηγμένης και βρει αγοραστή, τότε θα εισπράξει μόλις 34 ευρώ, εκ των οποίων θα αφαιρεθούν μάλιστα και οι σχετικές προμήθειες…

Το ζητούμενο (και το… δύσκολο της υπόθεσης) είναι να βελτιωθούν οι επιδόσεις της εισηγμένης.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v