Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 1 2017

Σφηνάκια για Τιτάνα, Κώτσαλο και... αποταμιεύσεις

Σφηνάκια για Τιτάνα, Κώτσαλο και... αποταμιεύσεις

ΤΙΤΑΝ: Ενόψει των αποτελεσμάτων εννεαμήνου που θα δημοσιεύσει αύριο ο όμιλος ΤΙΤΑΝ, η Πειραιώς Χρηματιστηριακή προβλέπει ένα αδύναμο τρίτο τρίμηνο, εξαιτίας έκτακτων γεγονότων (τυφώνας Ίρμα, συναλλαγματικές διαφορές) και λόγω της συνεχιζόμενης ταλαιπωρίας που χαρακτηρίζει την αιγυπτιακή αγορά.

Πέρα όμως από τις επενδυτικές συστάσεις (ουδέτερη στάση με τιμή-στόχο τα 22 ευρώ), ενδιαφέρον παρουσιάζουν και οι εκτιμήσεις της γνωστής χρηματιστηριακής εταιρείας για τις πωλήσεις της εισηγμένης στην Ελλάδα: Από 195,6 εκατ. στο εννεάμηνο του 2016, γύρω στα 190,7 εκατ. στο φετινό (ειδικότερα από 62,2 εκατ. σε 61,6 εκατ. στο τρίτο τρίμηνο).

Όπως φαίνεται, η εγχώρια αγορά τσιμέντου δεν λέει να ανακάμψει με τίποτε, παρά την καθίζηση που έχει υποστεί κατά τα τελευταία χρόνια και παρά τα όποια τουριστικά projects έχουν ξεκινήσει…

 

Γ. ΚΩΤΣΑΛΟΣ: Το γνωστότατο στέλεχος της ασφαλιστικής αγοράς που διοίκησε κατά το παρελθόν μεγάλες εταιρείες όπως η Φοίνιξ  και η Interamerican «επιστρέφει» δυναμικά στον επιχειρηματικό χώρο, αποκτώντας θέση στρατηγικού επενδυτή στην εταιρεία ιατρικού τουρισμού «Vitabroad Health Tourism in Greece».

Προφανώς διαβλέπει σημαντικές ευκαιρίες ανάπτυξης στον κλάδο του ιατρικού τουρισμού.

 

ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΕΙΣ: Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης χθες και ο πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Δημήτρης Μαζαράκης σημείωσε:

«Παγκόσμια Ημέρα Αποταμίευσης σήμερα, αλλά εμείς οι Έλληνες δεν έχουμε μάθει να αποταμιεύουμε.
Οι έρευνες που κάνουμε τακτικά δείχνουν ότι ο κόσμος δεν ξεκινά να αποταμιεύει για τη σύνταξή του, παρά μόνο όταν είναι πολύ αργά.

Από την άλλη, όσοι θέλουν να αποταμιεύσουν είτε δεν ξέρουν πώς να το κάνουν -πώς να σχεδιάσουν το μέλλον τους- είτε δεν μπορούν, γιατί το εισόδημά τους έχει μειωθεί αρκετά. Καταλαβαίνω ότι οι καιροί είναι δύσκολοι. Είναι όμως σημαντικό για εμάς και την οικογένειά μας να αποταμιεύουμε έστω και ένα μικρό ποσό, 10, 20, 30, 50 ευρώ, ό,τι μένει στον καθένα, γιατί δεν ξέρουμε τι θα φέρει το αύριο και σίγουρα δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από ένα κράτος, που έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί ούτε τα στοιχειώδη.

Ξεκινήστε σήμερα κιόλας!».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v