Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 2 2017

Η Deutsche Bank, η Fraport και τα σενάρια για το Ελ. Βενιζέλος

Η Deutsche Bank, η Fraport και τα σενάρια για το Ελ. Βενιζέλος

Από φήμες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχει ενδιαφέρον της γερμανικής Fraport για το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», συνοδεύεται η απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να επιλέξει την Deutsche Bank ως σύμβουλο πώλησης του 30% της Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ).

Η ΔΑΑ διαχειρίζεται το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και πρόσφατα πέτυχε την παράταση της σύμβασης μέχρι το 2046 (η έγκριση από τη Βουλή εκκρεμεί). Στελέχη που παρακολουθούν όσα συμβαίνουν στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας επισημαίνουν πως με βάση τη σύμβαση παραχώρησης, στην πώληση ενός τόσο μεγάλου ποσοστού (30%) πρέπει να συναινέσουν όλοι οι μέτοχοι.

Εκτός από το δημόσιο, που θα διατηρήσει το 25%, περί το 40% της ΔΑΑ ελέγχεται από κεφάλαια του καναδικού fund PSP, ενώ το υπόλοιπο 5% από μέλη της οικογένειας Κοπελούζου.

Ο όμιλος Κοπελούζου είναι συνέταιρος της Fraport στη διαχείριση των 14 μεγαλύτερων περιφερειακών αεροδρομίων της Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον της υπόθεσης είναι πως το ΤΑΙΠΕΔ ουδέποτε ανακοινώνει τα αποτελέσματα των διαγωνισμών επιλογής συμβούλων, ακόμα και όταν πρόκειται για μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις όπως η ΔΑΑ.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v