Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 8 2017

Κέκρωψ: Τα «μαθηματικά» της ΑΜΚ και ο Στ. Ψυχάρης

Κέκρωψ: Τα «μαθηματικά» της ΑΜΚ και ο Στ. Ψυχάρης

Συνολικά 13.202.756 νέες μετοχές της Κέκρωψ θα προκύψουν από την υλοποιούμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης εταιρείας (2ν/1π προς 0,37 ευρώ).

Η κάλυψη της έκδοσης θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη, καθώς οι δύο μεγαλύτεροι μέτοχοι της Κέκρωψ (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και όμιλος Κόκκαλη μέσω Intrapar) όχι μόνο θα καλύψουν το ποσοστό που τους αναλογεί (54,46%), αλλά θα προεγγραφούν και για επιπλέον έξι εκατ. μετοχές.

Αντίθετα, στο ενημερωτικό δελτίο δεν διαβάσαμε τίποτε για την πρόθεση του τρίτου κατά σειρά μετόχου, του Σταύρου Ψυχάρη με 21,58%, σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει, αν και κάποιοι ενδεχομένως να υποθέσουν πως ο κ. Ψυχάρης αντιμετωπίζει αυτόν τον καιρό μεγαλύτερα προβλήματα από αυτό της ΑΜΚ της Κέκρωψ…

Ωστόσο υπάρχει ένας πίνακας που καταγράφει τα μελλοντικά ποσοστά των μετόχων, εφόσον ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrapar αποκτήσουν το σύνολο των τίτλων για τους οποίους θα προεγγραφούν.

Σύμφωνα λοιπόν με τον πίνακα, το ποσοστό του κ. Στ. Ψυχάρη θα υποχωρήσει στο 7,19%, των μικρομετόχων στο 8%, ενώ το υπόλοιπο 84,8% θα κατέχεται από ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και Intrapar.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v