Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2018

Τα μυστικά της Αφάντου και οι νικητές χωρίς... τρόπαιο

Τα μυστικά της Αφάντου και οι νικητές χωρίς... τρόπαιο

Αναλυτικό αλλά όχι αρκετά ώστε να μας διαφωτίσει πλήρως για το σίριαλ της ιδιωτικοποίησης της έκτασης στην Αφάντου στη Ρόδο ήταν το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης (ADP) του ΤΑΙΠΕΔ που εγκρίθηκε προχθές από το ΚΥΣΟΙΠ.

Για παράδειγμα, αναφέρει ότι δεν έχει εφαρμοστεί το μνημόνιο που υπεγράφη με το υπουργείο Πολιτισμού για τις αρχαιολογικές έρευνες στην έκταση, εξαιτίας των οποίων έχει τιναχθεί στον αέρα ο διαγωνισμός. Παράλληλα μας γνωστοποιεί ότι εκκρεμεί και η «δημοσίευση διοικητικής πράξης παραχώρησης χρήσης αιγιαλού και παραλίας, κατόπιν οριστικοποίησης του σχετικού νομοθετικού πλαισίου».

Ωστόσο το ερώτημα είναι σαφές: Επειδή έχουν περάσει τρία χρόνια από την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, είναι σίγουρο πως παραμένουν στο παιχνίδι οι δύο επενδυτές που επικράτησαν;

Θυμίζουμε ότι από τη συνολική έκταση 1.615 στρεμμάτων των δύο ακινήτων (1.360 στρέμματα το Βόρειο Αφάντου ή γκολφ Αφάντου και 255 στρέμματα το Νότιο Αφάντου), τα 815 στρέμματα παραχωρούνται για διάστημα 50 ετών με τον θεσμό της επιφάνειας. Εξ αυτών, τα 530 στρέμματα αφορούν στο γκολφ, το οποίο θα αναβαθμιστεί και εκσυγχρονιστεί.

Για το πρώτο ακίνητο πλειοδότησε η M.A. Angeliades Inc. του Ελληνοαμερικανού Μ. Αγγελιάδη έναντι 26,9 εκατ. ευρώ και για το δεύτερο η Αegean Sun Investments του Κύπριου επιχειρηματία Νικολή Νικολαΐδη, έναντι 15,2 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v