Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιαν 17 2018

Ψάρια: Οι 5 προσφορές, οι 3 μονομάχοι και η επόμενη ημέρα

Ψάρια: Οι 5 προσφορές, οι 3 μονομάχοι και η επόμενη ημέρα

Πέντε συνδυαστικές δεσμευτικές προσφορές υποβλήθηκαν, σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, για την απόκτηση του 74,8% της Νηρεύς και του 82,6% της Σελόντα.

Μεταξύ των πέντε επενδυτών περιλαμβάνονται, όπως έγραψε το Euro2day.gr, οι τρεις (Amerra, Diorasis και HIG) που θεωρούνται ως βασικοί μονομάχοι. Και οι τρεις ακούγεται ότι έχουν συμπήξει ισχυρά σχήματα, σε επίπεδο χρηματοδότησης ή/και εμπειρίας στο management επιχειρήσεων του κλάδου.

Τα ονόματα των άλλων δύο διεκδικητών δεν έχουν επιβεβαιωθεί.

Η αγορά εικάζει ότι πρόκειται για τις Duet και Hybrid, καθώς η Butterfly ανακοίνωσε μόλις χθες εξαγορά ιχθυοκαλλιεργητικής μονάδας στην Καλιφόρνια, ενώ Oaktree και Tinicum δεν εμφανίζονταν ιδιαίτερα κινητικές στη διαδικασία του Virtual Data Room.

Τυπικά, η αξιολόγηση των προσφορών θα απαιτήσει μερικές ημέρες, καθώς θα υπάρχουν αρκετές αιρέσεις επί της συνολικής αποτίμησης (enterprise value) και πλήθος κρίσιμων παρατηρήσεων στο σχέδιο σύμβασης πώλησης.

Με πέντε προσφορές, το λογικό σενάριο είναι η Lazard, που λειτουργεί ως σύμβουλος πώλησης, να εισηγηθεί τη συνέχιση της διαδικασίας με short list. Οι δύο ή τρεις επενδυτές που θα επιλεγούν, θα κληθούν να υποβάλουν βελτιωτικές προσφορές. Αν, όμως, μια προσφορά ξεχωρίζει ξεκάθαρα από τις άλλες, είναι πιθανόν να αναδειχθεί αμέσως προτιμητέα.

Υπάρχει τέτοια περίπτωση;

Η εμπειρία από πρόσφατους διαγωνισμούς δείχνει ότι πληρώνει περισσότερα αυτός που καίγεται, είτε από ανάγκη, είτε από... κεραυνοβόλο έρωτα.

Coup de foudre, που λένε και οι Γάλλοι…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v