Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 27 2018

Οι startups, το κτίριο του ΕΒΕΑ κι ένα παράπονο από τα… παλιά

Οι startups, το κτίριο του ΕΒΕΑ κι ένα παράπονο από τα… παλιά

Αιχμές κατά του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών, αλλά και του δημάρχου Αθήνας, είχε την ευκαιρία να ρίξει χθες ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ και της ΚΕΕ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Στην πρώτη του συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί την περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου στο Κέντρο Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας - Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθήνας, που στεγάζεται στο ιστορικό κτίριο του ΕΒΕΑ επί της οδού Αμερικής 8, υποστήριξε ότι τα Επιμελητήρια, όπως και οι Περιφέρειες και οι Δήμοι, έχουν άμεση γνώση των αναπτυξιακών αναγκών και των δυνατοτήτων κάθε περιοχής. Ενώνοντας τις δυνάμεις τους, μπορούν να συμβάλουν ουσιαστικά στην τόνωση της ανάπτυξης, σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο. Μπορούν, κυρίως, να συμβάλουν στην καλλιέργεια μιας σύγχρονης, θετικής επιχειρηματικής κουλτούρας στην ελληνική κοινωνία.

Γιατί αυτή η αναφορά είναι αιχμή για τον ΣΕΒ;

Διότι προέκυψε μετά από ερώτηση σχετικά με το πρόσφατο επενδυτικό συνέδριο του Συνδέσμου, στο οποίο, μεταξύ άλλων δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στις start ups επιχειρήσεις. «Το κέντρο των start ups είναι εδώ, και ο ΣΕΒ, όπως όλοι, είναι καλοδεχούμενοι» τόνισε στη συνέχεια ο κ. Μίχαλος.

Για την ιστορία, θα πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι οι σχέσεις του ΣΕΒ με τα επιμελητήρια ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερες, αλλά τέθηκαν σε δοκιμασία, όταν καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων και κατά συνέπεια η καταβολή συνδρομής σ' αυτά. Πίσω από αυτή την απόφαση, που αποτέλεσε προαπαιτούμενο του δεύτερου μνημονίου, τα επιμελητήρια είχαν δει δάκτυλο του ΣΕΒ.

Όσο για τον κ. Καμίνη, ήταν εξίσου σαφής: «Αυτό το στολίδι (σ.σ. πράγματι) που βλέπετε, ήθελε ο δήμαρχος να το κάνει προσφυγικό κέντρο ...»

Υπενθυμίζουμε, η δικαιοσύνη, στη μεταξύ τους αντιδικία, το κατακύρωσε στο ΕΒΕΑ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v