Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Απρ 26 2018

Ο συμβιβασμός ΕΤΕ-ΤΧΣ για Εθνική Ασφαλιστική και η Fosun

Ο συμβιβασμός ΕΤΕ-ΤΧΣ για Εθνική Ασφαλιστική και η Fosun

Από ένα βήμα πίσω έκαναν, όπως όλα δείχνουν, Εθνική και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή «φόρμουλα» για τη συνέχιση του διαγωνισμού της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, μετά την απειλή της Fosun ότι θα αποσύρει το ενδιαφέρον της, αν ο διαγωνισμός δεν συνεχισθεί με την παροχή στην ίδια, ως δεύτερου προτιμητέου επενδυτή, περιόδου αποκλειστικότητας, υπήρξε συνάντηση μεταξύ Εθνικής και ΤΧΣ.

Στη συνάντηση, η πλευρά της τράπεζας εμφανίστηκε με ισχυρές γνωμοδοτήσεις από νομικούς ότι δεν θα τεθεί θέμα ακυρότητας του διαγωνισμού, εφόσον απευθυνθεί στους τρεις από τους τέσσερις επενδυτές, που κατέθεσαν πέρυι δεσμευτικές προσφορές.

Η τράπεζα, δηλαδή, εγκατέλειψε τις σκέψεις περί συνέχισης του διαγωνισμού με παροχή αποκλειστικότητας στη Fosun και δέχθηκε να ανοίξει εκ νέου το data room σε όσες από τις Fosun, Gongbao και Wintime προσέλθουν, ώστε να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές, βάσει των επικαιροποιημένων οικονομικών στοιχείων.

Έτσι, συνέκλινε στη θέση του ΤΧΣ, αρνούμενη, όμως, να δεχθεί την επάνοδο στη διαδικασία της Exin, η οποία απέτυχε, ως προτιμητέος επενδυτής, να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις, που απέρρεαν από τη σύμβαση αγοράς του 75% έναντι 718,5 εκατ. ευρώ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ δεν είχε λόγους να αντιταχθεί στις γνωμοδοτήσεις της Εθνικής και έτσι επήλθε ο συμβιβασμός.

Από τους τρεις εναπομείναντες ενδιαφερόμενους, Fosun και Gongbao έχουν εκδηλώσει δημόσια το ενδιαφέρον τους, ενώ η Wintime δεν έχει γνωστοποιήσει πρόθεση εκ νέου διεκδίκησης.

Όμως, η μεν Fosun έχει θέσει «τελεσίγραφο» ότι θα αποσύρει το ενδιαφέρον της, αν δεν της χορηγηθεί περίοδος αποκλειστικότητας, η δε Gongbao φέρεται να έχει θέμα με τη χρηματοδότηση του deal.

Ως εκ τούτου, αναμένεται με ενδιαφέρον η αντίδραση της Fosun...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v