Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουν 5 2018

Τα κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής και το ταξίδι τραπεζιτών

Τα κέρδη της Εθνικής Ασφαλιστικής και το ταξίδι τραπεζιτών

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Τρεις ημέρες πριν την καταληκτική προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών (7 Ιουνίου) για την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής, η χθεσινή δημοσίευση των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων της εταιρείας μόνο θετικά θα μπορούσε να λειτουργήσει για τη μητρική τράπεζα.

Πρώτα απ’ όλα, γιατί η προς πώληση εταιρεία εμφάνισε στο πρώτο φετινό τρίμηνο κέρδη 18,6 εκατ. ευρώ. Άρα ο δυνητικός αγοραστής θα αποκτήσει έναν όμιλο με μεγαλύτερη περιουσία σε σύγκριση με εκείνη της 31ης Δεκεμβρίου του 2017 και ακόμη υψηλότερη σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή, όταν διεξήχθη ο περιβόητος πρώτος διαγωνισμός.

Και δεύτερον, γιατί μέσω των δημοσιευθέντων αποτελεσμάτων φάνηκε στην πράξη πως η σύνδεση μιας ασφαλιστικής εταιρείας με μια τράπεζα και το δίκτυό της είναι σε θέση να της αποφέρει μεγάλη αύξηση εργασιών.

Ειδικότερα, η άνοδος της παραγωγής της Εθνικής Ασφαλιστικής διαμορφώθηκε στο +11,7%, όταν στο ίδιο χρονικό διάστημα η ελληνική αγορά στο σύνολό της «έτρεξε» μόνο με +3,5%. Και επίσης, η τόσο μεγάλη αύξηση της παραγωγής ήταν αποτέλεσμα της σύνδεσης της εταιρείας με την Εθνική Τράπεζα και το +21,5% των εργασιών bancassurance.

Να δούμε τώρα αν και κατά πόσο θα αποτυπωθούν όλα αυτά στις επικείμενες προσφορές των διεκδικητών της Εθνικής Ασφαλιστικής.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-GOLDMAN SACHS: Στη Φρανκφούρτη θα βρεθούν Πέμπτη και Παρασκευή τα στελέχη εγχώριων τραπεζών, όχι για να δουν στελέχη του SSM αλλά επενδυτές.

Οι συστημικές τράπεζες θα συμμετάσχουν στο event που διοργανώνει η Goldman Sachs και τα στελέχη τους θα έχουν την ευκαιρία να εξηγήσουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και τις όποιες αλλαγές επέφεραν στον σχεδιασμό τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v