Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 19 2018

Η… έλλειψη πρωτοτυπίας στην Καρέλιας και οι επενδύσεις της Βαρβαρέσος

Η… έλλειψη πρωτοτυπίας στην Καρέλιας και οι επενδύσεις της Βαρβαρέσος

ΚΑΡΕΛΙΑΣ: Σε χαμηλούς τόνους κινήθηκε, όπως μαθαίνουμε, η χθεσινή τακτική γενική συνέλευση της Καρέλιας, με τους μετόχους της οικογενειακής μειοψηφίας να επαναλαμβάνουν την περυσινή και την προπέρσινή τους στάση: Αναβολή στην πρώτη ΓΣ και καταψήφιση των θεμάτων στη δεύτερη (πέραν εκείνου της διανομής μερίσματος).

Φανταστείτε και να μην πήγαινε καλά η εταιρεία…

 

ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ: Όταν μια εισηγμένη εταιρεία αποτιμάται στο ταμπλό του ΧΑ μόλις προς 377 χιλ. ευρώ, ουσιαστικά η χρηματιστηριακή αγορά προεξοφλεί πολύ άσχημες εξελίξεις γι’ αυτή.

Άλλωστε, ούτε ο κλωστοϋφαντουργικός κλάδος στον οποίον δραστηριοποιείται η Βαρβαρέσος φημίζεται ως… Ελντοράντο, ούτε και οι υποχρεώσεις της εταιρείας είναι ευκαταφρόνητες (στις 31/12/2017 καθαρός τραπεζικός δανεισμός 10,8 εκατ. και μακροπρόθεσμες οφειλές για ενέργεια 9,3 εκατ. ευρώ, όταν το σύνολο των ιδίων κεφαλαίων της ήταν μόλις 3,08 εκατ. ευρώ).

Το παρήγορο ωστόσο είναι πως μέσα σ’ αυτή τη συγκυρία, στην εισηγμένη εταιρεία δεν τα έχουν παρατήσει. Αντίθετα, υλοποιούν επενδυτικό πρόγραμμα 4,7 εκατ. ευρώ (στόχος η διεύρυνση της παραγόμενης γκάμας σε προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας), που προβλέπεται να χρηματοδοτηθεί όχι μόνο από τον αναπτυξιακό νόμο αλλά και από τους μετόχους της εταιρείας (βλέπε απόφαση για επικείμενη ΑΜΚ έως 1,5 εκατ. ευρώ).

Οι βασικοί μέτοχοι έχουν ήδη βάλει το χέρι στην τσέπη (με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, στις 31/12/2017 είχαν προκαταβάλει 308 χιλ. ευρώ) και απομένει να δούμε τη στάση που θα κρατήσουν κατά την υλοποίηση της ΑΜΚ σε λίγους μήνες.

Πάντως, η διοίκηση έχει μιλήσει για επαφές που έχουν γίνει με ξένα funds και ιδιώτες επενδυτές, με στόχο την ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην έκδοση.

Σε κάθε περίπτωση οψόμεθα, καθώς το εγχείρημα εμπεριέχει σαφείς προκλήσεις, ωστόσο ένα ενδεχόμενο turn around story ίσως και να αντάμειβε τους τολμηρούς. Ίσως…


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v