Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 24 2018

FF Group: «Προσωρινή προστασία» μέχρι τα… Χριστούγεννα;

FF Group: «Προσωρινή προστασία» μέχρι τα… Χριστούγεννα;

Ολίγον ξαφνικά, όχι μόνο στην «αγορά» αλλά και στις… τράπεζες, ήρθε η προσωρινή διαταγή για προστασία από τους πιστωτές, που εξασφάλισε δικαστικά, με βάση το άρθρο 106α, η Folli Follie Group.

Κάποιοι εκτιμούν ότι πρόκειται για το πρώτο βήμα, του οποίου θα ακολουθήσει εν καιρώ η προσφυγή στο 106β, προκειμένου να «εξυγιανθεί» η εταιρία, πιθανώς μέσω και της διάσπασής της σε κομμάτια.

Εντούτοις, το γεγονός ότι η κίνηση υπαγωγής στο 106α έγινε, όπως λένε οι ίδιες οι τράπεζες, εν αγνοία τους, δημιουργεί ερωτήματα για το ποια θα είναι η περαιτέρω πορεία.

Σε κάθε περίπτωση όμως το ότι η εταιρία εξασφάλισε την προσωρινή διαταγή προξενεί μεγάλη εντύπωση (για να το πούμε ευγενικά), όπως θα διαβάσετε και στο σχετικό, αναλυτικό ρεπορτάζ του Euro2day.gr.

Συνήθως, λένε νομικοί, γνώστες αυτών των διαδικασιών, τέτοιου είδους προσωρινές αποφάσεις χορηγούνται πράγματι χωρίς πολύ ψάξιμο (π.χ. στο ποιοι είναι οι πιστωτές που εμφανίζονται να συναίνεσαν στην αίτηση).

Αλλά και χωρίς ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις; Τόσο... άνετα;

Δυσάρεστες εντυπώσεις δημιουργεί στους ίδιους και το γεγονός ότι ο δικαστής προσδιόρισε τη συζήτηση της κύριας αίτησης στα μέσα Σεπτεμβρίου, που σημαίνει πρακτικά ότι η ισχύς της προσωρινής διαταγής μπορεί να κρατήσει μέχρι τα… Χριστούγεννα, μια και οι δικαστικές αποφάσεις του είδους αργούν χαρακτηριστικά.

Γι' αυτό και ρωτούν με νόημα: «Δεδομένης της μεγάλης σημασίας και του θορύβου που έχει προκαλέσει η υπόθεση, γιατί δεν όρισε ο δικαστής πολύ πιο κοντινή δικάσιμο;».

Προφανώς συμμεριζόμαστε την απορία τους!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v