Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 20 2018

Η Ιταλία δείχνει... τι μπορεί να κάνει ένας νέος παίκτης στα telecoms!

Η Ιταλία δείχνει... τι μπορεί να κάνει ένας νέος παίκτης στα telecoms!

Η είσοδος ενός νέου, τέταρτου παίκτη στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών, για παράδειγμα μέσω εξαγοράς της Forthnet, θα μπορούσε να ταράξει τα λιμνάζοντα ύδατα; Κάποιοι λένε πως εξαιτίας της «ελληνικής ιδιομορφίας», οι αλλαγές θα ήταν λίγες.

Οποιος κοιτάξει, όμως, στη γειτονική Ιταλία, πιθανώς θα αλλάξει γνώμη.

Η γαλλική Iliad κέρδισε μέσα σε 50 ημέρες περισσότερους από 1.000.000 πελάτες κινητής τηλεφωνίας, σπάζοντας κάθε ρεκόρ και παρά τις αρνητικές προβλέψεις διεθνών οίκων. Η Illiad, που ελέγχεται από τον Xavier Niel, εισήλθε στην ιταλική αγορά κινητής τηλεφωνίας στις 29 Μαΐου της φετινής χρονιάς, με μια άκρως ελκυστική προσφορά.

Με 5,99 ευρώ τον μήνα, οι πελάτες της είχαν όχι μόνο απεριόριστες κλήσεις αλλά και 30 Gb τον μήνα για μετάδοση δεδομένων στο δίκτυο τέταρτης γενιάς (4G). Μια απλή σύγκριση με τις προσφορές στην Ελλάδα αρκεί.

Πρόκειται για επιθετικό σχέδιο που είχε εφαρμόσει ο Niel και στη Γαλλία το 2012, με αποτέλεσμα η Iliad να διαθέτει πλέον 20 εκατ. συνδρομητές. Για να δείτε πόσο μέσα έπεσαν οι αναλυτές, η Standard & Poors έλεγε στις αρχές Ιουνίου πως η Iliad θα χρειαστεί ένα χρόνο για να φτάσει το 1.000.000 συνδρομητές.

Τελικά δεν χρειάστηκε... ούτε δύο μήνες!

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v