Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Ιουλ 23 2018

Ζητούνται αλλαγές στην επενδυτική «χρυσή βίζα»

Ζητούνται αλλαγές στην επενδυτική «χρυσή βίζα»

Τo Euro2day.gr σε δημοσίευμα της 28ης Απριλίου με τίτλο «Θολώνει το εγχείρημα της επενδυτικής χρυσής βίζας» είχε εκφράσει τις ανησυχίες των παραγόντων της αγοράς για την κυβερνητική θέση που ήθελε τη χρηματοοικονομική «χρυσή βίζα» να απαιτεί πολύ υψηλότερα ποσά από αυτό των 250.000 ευρώ που ζητείται για την απόκτηση αντίστοιχης βίζας μέσω ακινήτων (αφήστε ότι υπάρχουν και γκρίζοι μέθοδοι, που μειώνουν περαιτέρω αυτό το ποσό).

Τώρα λοιπόν, με βάση το σχέδιο νόμου, φαίνεται ότι το όριο θα πάει στις 400 χιλιάδες ευρώ για τα ομόλογα και στις 800 χιλιάδες ευρώ για μετοχές.

Γενικότερα το «ελληνικό πακέτο» λέγεται πως είναι λιγότερο ανταγωνιστικό από το αντίστοιχο σειράς άλλων χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πιθανολογούνται κινήσεις που θα ζητήσουν «αλλαγές της τελευταίας στιγμής».

Άργησε που άργησε δύο ολόκληρα χρόνια το όλο θέμα να βαδίσει προς τη Βουλή (η σχετική συμφωνία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς με τους Κινέζους έχει υπογραφεί από το φθινόπωρο του 2017), είναι και τα όρια υψηλότερα… άντε να δούμε τώρα την επιτυχία του μέτρου.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v