Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 29 2018

Στο μικροσκόπιο δύο προτάσεις για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Στο μικροσκόπιο δύο προτάσεις για το Επικουρικό Κεφάλαιο

Θέμα κάποιων εβδομάδων φαίνεται πως αποτελεί -σύμφωνα με πληροφορίες- η έκβαση του διαγωνισμού για το «run off» του Επικουρικού Κεφαλαίου του κλάδου αυτοκινήτου.

«Έχουν κατατεθεί δύο δεσμευτικές προσφορές και τώρα το θέμα βρίσκεται στην αξιολόγηση των συγκεκριμένων προτάσεων. Η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει κάποιες εβδομάδες, ίσως δύο έως τέσσερις», δηλώνει στο Euro2day.gr παράγοντας του κλάδου.

Αν και δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα που υπέβαλαν τελική προσφορά (το αρχικό ενδιαφέρον ήταν σημαντικό), το μόνο βέβαιο είναι πως στόχος της όλης διαδικασίας είναι το σχήμα που θα αναλάβει το run off, αφενός, να χρηματοδοτήσει το Επικουρικό Κεφάλαιο και αφετέρου, να συμβάλει στη διαχείριση του μεγάλου «ανοίγματος» του Κεφαλαίου, το οποίο προσεγγίζει σήμερα τα 400 εκατ. ευρώ.

Σε περίπτωση επιτυχούς ολοκλήρωσης της διαδικασίας, το «άνοιγμα» αυτό θα περιοριστεί, προς όφελος του συνόλου της ασφαλιστικής βιομηχανίας αλλά και των οδηγών που σήμερα περιμένουν γύρω στα δύο χρόνια προκειμένου να εισπράξουν τις αποζημιώσεις που δικαιούνται.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v