Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Αυγ 27 2018

Το λουκέτο της ασφαλιστικής Olympic και οι… αναπόφευκτες συγκρίσεις

Το λουκέτο της ασφαλιστικής Olympic και οι… αναπόφευκτες συγκρίσεις

Το θέμα της ασφαλιστικής εταιρείας Olympic Insurance, που έχοντας ως έδρα την Κύπρο λειτουργούσε στη Βουλγαρία με τη μορφή της ΕΠΥ (εταιρεία Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών), απασχολεί έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα την κεντρική πολιτική σκηνή της γειτονικής μας χώρας.

Η ουσία είναι ότι οι κυπριακές αρχές ανακάλεσαν την άδεια λειτουργίας της Olympic Insurance (της «έβαλαν λουκέτο»), η οποία ωστόσο είχε ασφαλίσει γύρω στις διακόσιες χιλιάδες οχήματα στη Βουλγαρία!Διαβάζοντας κάποιος τον κυπριακό Τύπο (ενδεικτικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας Stockwatch), πληροφορείται για τις βολές της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης στη Βουλγαρία για το συγκεκριμένο θέμα, αλλά και την παραίτηση της αναπληρώτριας προέδρου της Χρηματοπιστωτικής Επιτροπής της χώρας, κατόπιν αιτήματος του αντιπολιτευόμενου σοσιαλιστικού κόμματος!

Με το θέμα μάλιστα έχει ασχοληθεί ενεργά και το υπουργικό συμβούλιο της χώρας και αυτό παρά το γεγονός ότι το κυπριακό «Επικουρικό Κεφάλαιο» έχει δηλώσει πως θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του και θα αποζημιώσει όσους Βούλγαρους οδηγούς έχουν -βάσει των υπαρχουσών συμφωνιών- απαιτήσεις έναντι της Olympic Insurance.

ΥΓ1: Υπάρχουν φήμες ότι τουλάχιστον άλλη μια ΕΠΥ που λειτουργεί στη Βουλγαρία κινδυνεύει με λουκέτο.

ΥΤ2: Όλοι αντιλαμβάνονται πλέον πως σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης θα πρέπει να αλλάξει το πλαίσιο λειτουργίας-εποπτείας των ΕΠΥ, προκειμένου να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα.

ΥΓ3: Στην Ελλάδα, τον Ιούνιο του 2016 έβαλε λουκέτο η ΕΠΥ Enterprise που είχε έδρα το Γιβραλτάρ και είχε ασφαλίσει στη χώρα μας πάνω από εκατό χιλιάδες αυτοκίνητα. Μέχρι σήμερα (μετά την πάροδο 26 μηνών), το… Υπουργικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη ασχοληθεί με το θέμα, παρότι γύρω στις δέκα χιλιάδες Έλληνες δικαιούχοι δεν έχουν αποζημιωθεί. Και επίσης, παρότι το «Επικουρικό Κεφάλαιο» του Ηνωμένου Βασιλείου αρνείται να αναλάβει τις υποχρεώσεις του, με αποτέλεσμα το θέμα να οδεύει στη διεθνή Διαιτησία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v