Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2018

Σφηνάκια για Revoil, Autohellas και Κύπρο

Σφηνάκια για Revoil, Autohellas και Κύπρο

ΚΥΠΡΟΣ: Έξοδο στις αγορές για άντληση μακροπρόθεσμου δανείου ετοιμάζει η Κύπρος, χωρίς να το έχει ανάγκη.

Η χώρα άλλωστε εμφανίζει δημοσιονομικό πλεόνασμα (συνολικό, όχι μόνο πρωτογενές), άρα το δημόσιο χρέος της παρουσιάζει τάσεις αποκλιμάκωσης.

Προφανώς η κίνηση αυτή αποβλέπει στην υποκατάσταση παλαιότερου και ακριβότερου κρατικού δανεισμού με νέο και φτηνότερο.

Γνωρίζουν επίσης στο Υπουργείο Οικονομικών της Κύπρου πως η περίοδος των τόσο χαμηλών επιτοκίων δεν θα διαρκέσει για πάντα, οπότε προνοούν και δανείζονται σήμερα με πολύ χαμηλό μέσο κόστος.

 

REVOIL: Στα κέρδη επέστρεψε κατά το πρώτο φετινό εξάμηνο η REVOIL, καθώς αφενός αποχώρησε από τη ζημιογόνο δραστηριότητα της ναυτιλίας, αφετέρου δεν επιβαρύνθηκε φέτος με έκτακτα αρνητικά αποτελέσματα.

Στα λογιστικά βιβλία της εισηγμένης υπάρχει ποσό 4,7 εκατ. ευρώ χαρακτηρισμένο ως «ενδεχόμενες υποχρεώσεις» (φορολογικό ζήτημα). Η εισηγμένη έχει ήδη προκαταβάλει το 50% του ποσού και αναμένει βάσιμα, όπως αναφέρει, την ολοσχερή ακύρωση της παραπάνω υποχρέωσης.

Σε μια τέτοια περίπτωση, θα της επιστραφεί το ποσό της προκαταβολής.

 

AutohellasΣτα 6,265 εκατ. ευρώ έχει φτάσει το ποσό της συμμετοχής της Αutohellas στη Sportsland, μέσα από συμμετοχές της εισηγμένης σε συνεχείς αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου (ξεκίνησαν το 2009, το 2017 δόθηκαν 145 χιλ. και το πρώτο φετινό εξάμηνο 15 χιλ. ευρώ).

Η εισηγμένη μετέχει με 50% στη Sportsland (το άλλο μισό ελέγχεται από την οικογένεια Κωνσταντακόπουλου), στόχος της οποίας είναι η αξιοποίηση μεγάλης έκτασης γης στη Βοιωτία, στο μακροπρόθεσμο διάστημα.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v