Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 17 2018

Η Folli Follie, η εισαγγελία και ο φάκελος «χειραγώγηση»

Η Folli Follie, η εισαγγελία και ο φάκελος «χειραγώγηση»

Ποιο είναι τελικά το περιεχόμενο του «πακέτου» που έστειλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στην Εισαγγελία σχετικά με την υπόθεση της Folli Follie;

Στις 27/9 το Euro2day.gr σε σχετικό δημοσίευμά του είχε επισημάνει πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν είχε προχωρήσει σε μηνυτήρια αναφορά, αλλά αντίθετα μεταβίβασε, απλά, τα διοικητικά πρόστιμα που επέβαλε, αφήνοντας στις δικαστικές αρχές να διερευνήσουν τυχόν ποινικές ευθύνες («να βγάλουν το φίδι από την τρύπα»).

Τώρα, πληροφορούμαστε πως (στον ίδιο φάκελο) η εξέταση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με την υπόθεση της χειραγώγησης της μετοχής περιορίστηκε μόνο στις λογιστικές καταστάσεις του 2017 -ως «πρώτη επιλήψιμη χρήση»-, με τη λογική ότι το fund QCM αυτής της χρήσης τις λογιστικές καταστάσεις αμφισβήτησε.

Πώς θα μπορούσε να μεταφραστεί αυτό, σύμφωνα με νομικούς κύκλους;

Ότι αφού οι αμφισβητούμενες ετήσιες λογιστικές καταστάσεις του 2017 δημοσιεύτηκαν εντός του 2018 (26 Απριλίου) και παράλληλα επειδή μέσα στη φετινή χρονιά δεν έγιναν πωλήσεις τίτλων από την πλευρά των βασικών μετόχων, τότε δεν τίθεται ζήτημα χειραγώγησης της μετοχής για την οικογένεια Κουτσολιούτσου, μέσα από τη ενδεχόμενη δημοσιοποίηση ανακριβών οικονομικών στοιχείων.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το μεγάλο ερώτημα είναι αν πέρα από τις λογιστικές καταστάσεις του 2017, παρουσιάζουν ανάλογα προβλήματα αξιοπιστίας και εκείνες των προηγούμενων οικονομικών χρήσεων.

Αν δηλαδή είχαν προβλήματα και οι λογιστικές καταστάσεις του 2016, οι οποίες δημοσιεύτηκαν στις 12 Απριλίου του 2017, τότε δεν επηρεάστηκαν οι τιμές του placement που έλαβε χώρα τον επόμενο μήνα; (Μάιος 2017).

Θυμίζουμε πως στις 21 και 24 Απριλίου του 2017 ο Γεώργιος Κουτσολιούτσος είχε ρευστοποιήσει αθροιστικά 200.000 μετοχές, εισπράττοντας 3,79 εκατ. ευρώ και στις 9 Μαΐου 2017 ο Δημήτριος Κουτσολιούτσος είχε διαθέσει 1.150.000 μετοχές έναντι του ποσού των 23 εκατ. ευρώ.

Όλα αυτά αναμένεται να εξετασθούν αρμοδίως...

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v