Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 21 2018

Το «Ελληνικό Σήμα» εναντίον του… τενεκέ!

Το «Ελληνικό Σήμα» εναντίον του… τενεκέ!

Άλλες επτά επιχειρήσεις, έλαβαν πρόσφατα, σε ειδική εκδήλωση στη ΔΕΘ, το «Ελληνικό Σήμα» για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδό τους. Οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις πλέον έχουν το δικαίωμα να απεικονίζουν στα προϊόντα τους το ειδικό σήμα, το οποίο πιστοποιεί ότι το ελαιόλαδο παράγεται στη χώρα μας από ελληνικές ελιές και συσκευάζεται στην Ελλάδα κ.ο.κ.

Τι να το κάνεις όμως το «Ελληνικό Σήμα» στο ελαιόλαδο, όταν είναι γνωστό ότι όχι μόνο είμαστε αυτάρκεις αλλά και μεγάλοι εξαγωγείς, αφού κατέχουμε την τρίτη θέση παγκοσμίως ως παραγωγοί ελαιολάδου;

Σημασία  θα είχε αν το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο με το ελληνικό σήμα έφθανε στις αγορές του εξωτερικού συσκευασμένο και λάμβανε την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί.

Αλλά, δυστυχώς, στη συσκευασία είμαστε πολύ πίσω. Προτιμάμε να πουλάμε το ελαιόλαδο χύμα στους Ιταλούς, οι οποίοι έχουν αποδείξει ότι τα καταφέρνουν μια χαρά να πουλάνε το εξαιρετικό ελληνικό λάδι στις παγκόσμιες αγορές ως δικό τους.

Χύμα, επίσης, διακινείται το περισσότερο γνήσιο ελληνικό ελαιόλαδο και στη χώρα μας, με τη γνωστή συσκευασία του 17λιτρου τενεκέ.

Οπότε, ποιος Έλληνας καταναλωτής θα ενθουσιαστεί, βλέποντας στα ράφια ακόμη μια συσκευασία ελαιολάδου να φέρει το «Ελληνικό Σήμα», όταν θεωρεί καλύτερη επιλογή τον... τενεκέ;

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v