Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 18 2018

Chipita: Η πώληση, οι διαψεύσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Chipita: Η πώληση, οι διαψεύσεις και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Τον νέο γύρο δημοσιευμάτων για κατάθεση δεσμευτικής προσφοράς από τη Mondelēz διαδέχθηκε άλλη μια διάψευση, μέσω δημόσιας παρέμβασης, εκ μέρους του ιδρυτή και CEO του ομίλου Σπ. Θεοδωρόπουλου.

Με δεδομένο, όμως, ότι εδώ πρόκειται για έναν όμιλο με εισηγμένο στο Χρηματιστήριο Αθηνών «παρακλάδι», την αλλαντοβιομηχανία Νίκας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς πρέπει να αναλάβει δράση.

Να ρωτήσει, δηλαδή, την Chipita, αν υπάρχει σε εξέλιξη διαδικασία πώλησης από πλευράς των μετόχων της και αν έχει υπογραφεί σύμβαση αγοραπωλησίας μετοχών (SPA) με τη Mondelēz, όπως έγραψε το Euro2day.gr, βασιζόμενο σε πληροφορίες από κατά τεκμήριο αξιόπιστες πηγές.

Αν έχει υπογραφεί, όντως, SPA, περιλαμβάνεται στις δραστηριότητες που πρόκειται να πωληθούν η εισηγμένη Nίκας; Υπενθυμίζεται ότι το 93,36% της Nίκας ελέγχεται από την Competrol Establishment, εταιρεία του ομίλου Chipita.

Στην περίπτωση αυτή, η Chipita είναι υποχρεωμένη να ενημερώσει το επενδυτικό κοινό. Αλλιώς ας διαψεύσει, επίσημα πλέον, είτε η ίδια είτε ακόμη καλύτερα οι μέτοχοι που ασκούν τον έλεγχό της, ώστε να μπει τέλος σε ένα σίριαλ που δεν έχει κανέναν -αγοραίο- λόγο να συντηρείται… 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v