Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 20 2018

Το ταμείο των Μινωικών και η... εναλλαγή θεσμικών στη Flexopack

Το ταμείο των Μινωικών και η... εναλλαγή θεσμικών στη Flexopack

ΜΙΝΩΙΚEΣ: Πριν από λίγα μόλις χρόνια, άπειρες ήταν οι συζητήσεις για το πώς οι ακτοπλοϊκές εταιρείες θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στα πολύ μεγάλα τους τραπεζικά ανοίγματα.

Από τότε, η κατάσταση στον κλάδο έχει ως ένα βαθμό βελτιωθεί, ωστόσο το να υπάρχει η εταιρεία που έχει θετικό καθαρό ταμείο (διαθέσιμα υψηλότερα του συνολικού της τραπεζικού δανεισμού) αποτελεί αναμφίβολα θετική έκπληξη.

Οι Μινωικές Γραμμές λοιπόν έκλεισαν το πρώτο εξάμηνο με θετικό καθαρό ταμείο 31,2 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 1,85 εκατ. ευρώ, παρά το γεγονός ότι το πρώτο μισό κάθε χρονιάς δεν συνοδεύεται από θετική εποχικότητα.

Η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία της εισηγμένης (257 εκατ. ευρώ) είναι χαμηλότερη από τη λογιστική της αξία (286 εκατ. ευρώ), ωστόσο διασπορά και εμπορευσιμότητα είναι πολύ περιορισμένες.

 

FLEXOPACK: Σε εναλλαγή θεσμικών επενδυτών (ο πωλητής κλείδωσε μεγάλα κέρδη, καθώς η μετοχή έχει ανεβεί κατά 100% την τελευταία πενταετία) λέγεται ότι οφείλεται ο αυξημένος όγκος των συναλλαγών στη Flexopack την περασμένη εβδομάδα.

Η ΦΛΕΞΟ, που αποτιμάται στο ταμπλό προς 83 εκατ. ευρώ, έκλεισε το πρώτο φετινό εξάμηνο με EBITDA 7,75 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 3,6 εκατ. ευρώ.

Στα 64,2 εκατ. ευρώ τα ίδια κεφάλαια και ο καθαρός δανεισμός μόλις στα 2,8 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v