Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 28 2018

Οι τριγμοί στο δίδυμο της Forthnet, η Περσέας και το παζάρι της Εβροφάρμα

Οι τριγμοί στο δίδυμο της Forthnet, η Περσέας και το παζάρι της Εβροφάρμα

FORTHNET: Είναι αραγές το δίδυμο των υποψήφιων αγοραστών της Forthnet ,που μαζί με τον όμιλο ΑΝΤ1 έχουν περάσει «στον τελικό»; Γιατί ακούγεται πως δεν είναι, με αφορμή το σχέδιο για αξιοποίηση του άρθρου 106Β.

Ο ένας εκ των δύο υποστηρίζει πως έχει τις πλάτες μιας εκ των πιστωτριών τραπεζών. Ο άλλος έχει διαφοροποιηθεί γιατί βλέπει τον... τοίχο.

 

ΠΕΡΣΕΥΣ (ΚΟ) - ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΤΟΧΗΣ" href="http://www.euro2day.gr/QuotesDetail.aspx?q=309">ΠΕΡΣΕΥΣ: Στις αρχές της χρονιάς, η μετοχή του Περσέα είχε κάνει ράλι, φτάνοντας ακόμη και το 1,06 ευρώ, από κάποιους που πόνταραν σε σενάρια δημόσιας πρότασης.

Σήμερα πάντως η τιμή του τίτλου έχει υποχωρήσει στο 0,82 ευρώ και τα αποτελέσματα της εισηγμένης είναι κατά πολύ βελτιωμένα. Ειδικότερα, με κεφαλαιοποίηση 14,1 εκατ. ευρώ, ο τίτλος διαπραγματεύεται κάτω από τη λογιστική του αξία (στα 23,5 εκατ. ευρώ) και με ένα «λογικό» δείκτη P/E (καθαρά κέρδη πρώτου εξαμήνου στα 789 χιλ. ευρώ).

Επίσης, το πρώτο φετινό εξάμηνο έκλεισε με εκπληκτικές ελεύθερες ταμειακές ροές (οριακά κάτω από τα +8 εκατ. ευρώ), γεγονός που περιόρισε τον καθαρό δανεισμό γύρω στα 12 εκατ. ευρώ και ανέβασε τον δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας πάνω από το 2,5.

Γνωστό το πρόβλημα της περιορισμένης διασποράς και εμπορευσιμότητας στο ταμπλό.

 

ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ: Σε τελικό στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της εισηγμένης εταιρείας με τις πιστώτριες τράπεζες για την αναδιάρθρωση του δανεισμού της, την ώρα που η Εβροφάρμα εμφάνισε στο εξάμηνο νέα αύξηση πωλήσεων και καθαρών κερδών (από 271 σε 643 χιλ. ευρώ).

Η ακριτική εταιρεία έχει μεν αρνητικό κεφάλαιο κίνησης (κυκλοφορούν ενεργητικό 17,8 εκατ. και βραχυπρόθεσμο παθητικό 26,7 εκατ. ευρώ), ωστόσο αυτό σύντομα αναμένεται να περάσει σε σαφώς θετικό έδαφος, καθώς:

Πρώτον, ήδη ψηφίστηκε από την πλειοψηφία των ομολογιούχων η επιμήκυνση έως το 2020 ομολογιακού δανείου (τέσσερις εξαμηνιαίες δόσεις των 500 χιλιάδων ευρώ και μια τελευταία δόση 7,8 εκατ. ευρώ τον Οκτώβριο του 2020) και

δεύτερον, βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο οι διαπραγματεύσεις με τον εκκαθαριστή της «κακής ΑΤΕ Bank», με στόχο την επιμήκυνση του δανείου και τη μεταφορά του σε συστημική τράπεζα. Για το θέμα αυτό, η διοίκηση ισχυρίζεται πως κάποιες τράπεζες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Παρά το γεγονός ότι το τελευταίο δωδεκάμηνο η μετοχή έχει «τρέξει» από το 0,24 στο 0,58 ευρώ (+70%), η τρέχουσα χρηματιστηριακή αξία των 7,9 εκατ. ευρώ οδηγεί σε μονοψήφιο δείκτη P/E και P/BV χαμηλότερο της μονάδας (στα 11,38 εκατ. η καθαρή θέση της 30ής Ιουνίου). 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v