Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Σεπ 29 2018

Στο «σφυρί» τη Δευτέρα μετοχές από την Τράπεζα της Ελλάδος

Στο «σφυρί» τη Δευτέρα μετοχές από την Τράπεζα της Ελλάδος

Τη Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2018 αναμένεται να γίνει εκποίηση 495.620 μετοχών της Τράπεζας της Ελλάδος. Οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές πρέπει να συνεννοηθούν με τη χρηματιστηριακή που συνεργάζονται, για να εκδηλώσουν το σχετικό ενδιαφέρον ώστε να εισαχθούν οι εντολές τους λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Σύμφωνα με αναλυτές, για την μετοχή της ΤτΕ η σχέση P/BV είναι λογιστικά κάτω από το 0,5 αλλά κατά γενική παραδοχή των εκτιμητών η πραγματική αξία των περιουσιακών στοιχείων θα οδηγούσε το δείκτη ακόμη χαμηλότερα.

Επιπλέον, η καθαρή μερισματική απόδοση (μέρισμα 0,672 ευρώ μείον 15% φόρος = 0,5712 ευρώ, επί της τρέχουσας τιμής των 14 ευρώ) ανέρχεται στο 4%. Η μερισματική αυτή απόδοση είναι σταθερά υψηλή διαχρονικά για θεσμικούς λόγους, λόγω της απόδοσης ελάχιστου ύψους των κερδών ως μέρισμα, αναμένεται δε να συνεχιστεί τα επόμενα έτη.

Πρόκειται επομένως περί μιας τοποθέτησης σε τίτλο με χαρακτηριστικά ομολόγου με μόνο αναλαμβανόμενο κίνδυνο τη μεταβλητότητα της τιμής της μετοχής (ιστορικά υψηλή τιμή στην περιοχή των 100 ευρώ), η οποία θεωρείται σχετικά χαμηλή.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v