Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2018

Το stop Ράμα για Τelekom Albania, τα μετρητά του Νάκα και ο «Θεόφιλος» της Νέας Υόρκης

Το stop Ράμα για Τelekom Albania, τα μετρητά του Νάκα και ο «Θεόφιλος» της Νέας Υόρκης

NAKAΣ: Ο Μουσικός Οίκος Νάκας όχι μόνο έχει καταφέρει να αντιδράσει ικανοποιητικά τα τελευταία χρόνια απέναντι στην οικονομική κρίση, αλλά και να εξελιχθεί σταδιακά σε έναν αρκετά κερδοφόρο Όμιλο, με πολύ ισχυρή ρευστότητα και μεγάλες χρηματικές διανομές προς τους μετόχους του.

Έτσι, δεν είναι τυχαίο ότι η εισηγμένη εταιρεία έκλεισε την ετήσια οικονομική της χρήση (30/6/2018) με καθαρό δανεισμό λίγο κάτω από το 1,5 εκατ. ευρώ και με δείκτη κυκλοφοριακής ρευστότητας στο 4,47!

Επίσης, με βάση τα καθαρά κέρδη της προηγούμενης χρήσης (711 χιλ. ευρώ, για φέτος προβλέπονται από τη διοίκηση ελαφρά αυξημένα), το P/E του τίτλου διαμορφώνεται στο 15, ενώ με βάση την προτεινόμενη επιστροφή κεφαλαίου του 0,085 ευρώ (πέρυσι 0,10 ευρώ), η μερισματική απόδοση φτάνει στο καθόλου ευκαταφρόνητο για την εποχή μας 5%.

Με τη διαφορά πως -διαβάζοντας τα θέματα της επικείμενης τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων- η διοίκηση της Νάκας αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο, πέρα από επιστροφή κεφαλαίου του 0,085 ευρώ ανά τεμάχιο, να προχωρήσει φέτος και σε διανομή μερίσματος.

 

TELEKOM ALBANIA: Πρόωρο τέλος στην προσπάθεια της κρατικής εταιρείας τηλεπικοινωνιών της Σερβίας, της Telekom Srbija, για αγορά της Telekom Albania που πωλεί ο ΟTE, έδωσε χθες ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ε. Ράμα.

Ο Ράμα, εν μέσω του έντονου θορύβου για την υψηλή προσφορά των Σέρβων, ξεκαθάρισε πως «είναι ευπρόσδεκτοι σε άλλους τομείς» αλλά όχι στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, που «είναι στρατηγικός».

 

ΚΟΡΡΕΣ-ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ: Μια νέα επιχειρηματική προσπάθεια -σε κλάδο εντελώς αντίθετο από την παραδοσιακή τους ενασχόληση- ξεκίνησαν ο Γιώργος Κορρές -της ομώνυμης εταιρίας φυσικών καλλυντικών- και εις εκ των βασικών μετόχων της εταιρίας πληροφορκής Q&R, Νίκος Πασχαλάκης.

Πρόκειται για τη δημιουργία του Φούρνου “Θεόφιλος” στην καρδιά της πόλης της Νέας Υόρκης, λίγα τετράγωνα μακριά από την Times Square, ο οποίος ήδη εγκαινιάστηκε και λειτουργεί προσφέροντας ελληνικές γεύσεις αλλά και ατμόσφαιρα. Η ιδέα βασίστηκε στην ιστορία του λαϊκού ζωγράφου Θεόφιλου, που έναντι αμοιβής σε «είδος» φιλοτεχνούσε φούρνο στη Μυτιλήνη, και μεταφέρθηκε εκμοντερνισμένη στο Μανχάταν.

Οι δύο συνεταίροι πάντως έρχονται δεύτεροι... όσον αφορά τις ελληνικές επενδύσεις στην εστίαση στην Πολιτεία της ΝΥ, καθώς νωρίτερα, τo 2017, οι Γ. Χήτος (Ζαγόρι, Fix, Yoda.gr) και Γ. Δρόσος έχουν δημιουργήσει τον φούρνο-ντελικατέσεν.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v