Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 12 2018

Το 35% της FFG στα «Attica» και η βέλτιστη λύση των τραπεζών

Το 35% της FFG στα «Attica» και η βέλτιστη λύση των τραπεζών

FFG-ΑΤΤΙΚΑ ΠΟΛΥΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ: Στην αγορά κυκλοφορούν, εδώ και ημέρες, φήμες ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε εκποίηση του 10,4% του μετοχικού κεφαλαίου της Αττικά Πολυκαταστήματα, το οποίο εξαιρέθηκε από το καθεστώς προστασίας.

Προφανώς οι τράπεζες έχουν εξετάσει το σενάριο, αλλά η πώληση μεμονωμένα ενός ποσοστού 10,4% της Αττικά Πολυκαταστήματα δεν είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει ενδιαφέρον από πλευράς τρίτων επενδυτών, πλην των υφιστάμενων μετόχων, που ελέγχουν το 51% και «φίλιων» σε αυτούς δυνάμεων.

Αντίθετα, η πώληση συνολικά του 35,5%, που είναι ενεχυριασμένο στις τράπεζες, θα μπορούσε λόγω μεγέθους να προκαλέσει σημαντικά υψηλότερο ενδιαφέρον.

Με 16 εκατ. ευρώ EBITDA και 50 εκατ. ευρώ ταμείο, χωρίς μάλιστα δανεισμό, η Αττικά Πολυκαταστήματα θα μπορούσε να αποτιμηθεί στα 180 εκατ. ευρώ και το ποσοστό της Folli Follie να πιάσει πάνω από 60 εκατ. ευρώ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι τράπεζες εξοφλούνται πλήρως και τα… ρέστα επιστρέφονται στη Folli Follie ενώ αποδεσμεύονται και -δεσμευμένες- καταθέσεις.

 

AXON: «Γνώμη με επιφύλαξη» εξέφρασε ο ορκωτός ελεγκτής για τα αποτελέσματα της Axon Χρηματιστηριακής (συμφερόντων Θωμά Λιακουνάκου) το 2017, σημειώνοντας επίσης πως «η εταιρεία παρουσιάζει συνεχόµενα ζηµιογόνα αποτελέσµατα και αρνητικό κεφάλαιο κίνησης, το οποίο συµβάλλει στην εµφάνιση αυξηµένου κινδύνου ρευστότητας».

Ειδικότερα, η γνωστή χρηματιστηριακή εταιρεία εμφάνισε το 2017 κύκλο εργασιών 534 χιλ. ευρώ, ζημίες προ φόρων 315 χιλ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 1,217 εκατ. ευρώ και καθαρό δανεισμό κάτι παραπάνω από... επτά εκατ. ευρώ.

Το θετικό ωστόσο είναι πως μέσα στο 2017 μετέτρεψε το μεγαλύτερο τμήμα του δανεισμού της από βραχυπρόθεσμο σε μακροπρόθεσμο.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v