Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 10 2018

FF Group: Πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

FF Group: Πού βρίσκεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους

Παρά τα περί αντιθέτου διαδιδόμενα, οι συζητήσεις μεταξύ των συμβούλων της Folli Follie και των πιστωτών της, για το αν οι τελευταίοι θα παράσχουν τη συναίνεσή τους επί ενός σχεδίου εξυγίανσης και διάσωσης του ομίλου, δεν έχουν φθάσει στην τελική ευθεία.

Για να συμβεί αυτό, η πλευρά των συμβούλων της Folli Follie και ο σύμβουλος αναδιάρθρωσης (CRO) θα πρέπει να παρουσιάσουν στις Latham Watkins, Houlihan Lokey και Axia Ventures, που ενεργούν ως σύμβουλοι του club των κατόχων μετατρέψιμων ομολογιών της FF Group, οριστικά στοιχεία για το ποια είναι η σημερινή οικονομική θέση του ομίλου, μετά την αποκάλυψη της τεράστιας παραποίησης οικονομικών στοιχείων για τις δραστηριότητες στην Ασία.

Πρέπει, δηλαδή, η πιο επιθετική ομάδα των ομολογιούχων, η οποία πιθανότατα θα κρίνει και τη στάση της Γενικής Συνέλευσης των κατόχων του ΜΟΔ, να αποκτήσει καθαρή εικόνα για την εναπομείνασα αξία της Folli Follie, ώστε να αποφασίσει αν αξίζει τον κόπο η εξυγίανση, με κριτήρια το «φρέσκο» χρήμα που θα κληθεί να βάλει, το ύψος της μερικής διαγραφής απαιτήσεων και την υπεραξία που προσδοκά ότι θα αποκομίσει.

Σημαντικό, επίσης, κριτήριο είναι το αν έχει βρεθεί ή όχι στρατηγικός επενδυτής και ποιο είναι το πλάνο του για τη διάσωση και ανάκαμψη του ομίλου.

Από όσα πληροφορείται ο Χαμαιλέων, τα στοιχεία ακόμη δουλεύονται και σταδιακά κάποια από αυτά φθάνουν εις γνώση των πιστωτών. Άλλωστε, μόλις πρόσφατα, και υπό το βάρος των αποκαλύψεων, έγιναν αλλαγές στελεχών σε κάποιες θυγατρικές, με αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον καλύτερη ροή πληροφόρησης.

Οι ομολογιούχοι, τέλος, θέτουν ως προϋπόθεση για την παροχή συναίνεσης σε οποιοδήποτε αξιόπιστο σχέδιο εξυγίανσης, την παραίτηση Τζ. Κουτσολιούτσου από τη θέση του CEO.

Και θα βρουν τρόπο να το επιβάλουν…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v