Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Οκτ 17 2018

Οι πέντε μονομάχοι του Jupiter και το φαβορί

Οι πέντε μονομάχοι του Jupiter και το φαβορί

Ξημερώματα Τρίτης (σ.σ. στις 2 το πρωί ώρα Ελλάδος) έληξε η προθεσμία υποβολής δεσμευτικών προσφορών για το project Jupiter, που τρέχει για λογαριασμό της Alpha Bank η Citigroup.

Παρότι τράπεζα και σύμβουλος τηρούν σιγή ιχθύος, η στήλη μαθαίνει ότι προσφορές κατέθεσαν και οι πέντε «μονομάχοι» (Apollo, Centerbridge, Lone Star, Fortress και PIMCO). Για το ύψος τους δεν έχει, προς το παρόν, διαρρεύσει κάτι που να μπορεί να επιβεβαιωθεί. Η αγορά θεωρεί φαβορί την Apollo, λόγω της ζέσης που έχει για να αποκτήσει χαρτοφυλάκιο στην Ελλάδα.

Το αν οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν, θα το μάθουμε σύντομα.

Σημειώνεται ότι τράπεζα και σύμβουλος προσβλέπουν σε τίμημα που να προσεγγίζει το 25% του συνολικού οφειλόμενου κεφαλαίου (σ.σ. είναι γύρω στο 1,1 δισ. ευρώ) για το χαρτοφυλάκιο των μη εξυπηρετούμενων δανείων. Μαζί με αυτό πωλούνται και ακίνητα, που ανέκτησε η τράπεζα, τα οποία αναμένεται να αποτιμηθούν κοντά στη μετά προβλέψεων αξία (σ.σ. 54 εκατ. ευρώ).

ΥΓ: Στην τελευταία φάση του διαγωνισμού έγιναν μικρές αλλαγές στην περίμετρο των πωλούμενων δανείων με προσθαφαιρέσεις assets. Τα σημαντικότερα εξ αυτών που προστέθηκαν ήταν δάνεια με ενέχυρο εμπορικά ακίνητα, τα οποία διαθέτουν μακροχρόνιες μισθώσεις, καθώς και οι εγκαταστάσεις κλινικής στην επαρχία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v