Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 7 2018

Η ΕΒΖ και ο επενδυτής με τις... άδειες τσέπες

Η ΕΒΖ και ο επενδυτής με τις... άδειες τσέπες

Τελικά, χωρίς αντίκρισμα έμεινε η κυβερνητική αισιοδοξία για αίσιο τέλος στην πολύπαθη Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης, όταν πριν λίγους μήνες δήλωνε την πρόθεση να την εξαγοράσει η Innovation Brain του Λούκας Φέκερ.

Αν και υπογράφηκε προσύμφωνο, αν και πραγματοποιήθηκαν πολυήμερες διαπραγματεύσεις για να διαμορφωθεί το μοντέλο εξυγίανσης, ο Λούκας Φέκερ δεν εμφανίστηκε στην προκαθορισμένη ώρα του ραντεβού, ώστε να καταθέσει δεσμευτική πρόταση στις 20 Οκτωβρίου. Μάλιστα του δόθηκε παράταση έως το τέλος του Οκτωβρίου, αλλά και πάλι ο... επενδυτής δεν εμφανίστηκε.

Πλέον, όπως είπε χθες ο Στέργιος Πιτσιόρλας, η υπόθεση με τον συγκεκριμένο επενδυτή έχει «χλωμιάσει πολύ» και γι' αυτό και το υπουργείο Οικονομίας αναζητεί εναγωνίως άλλους επενδυτές. Ακούγεται ότι υπάρχουν τρεις. Μακάρι...

Αυτό που επισημαίνεται είναι ότι χάθηκε πολύς χρόνος για διαπραγματεύσεις με έναν επενδυτή που οι πληροφορίες των ήθελαν χωρίς... βάθος κεφαλαίου.

Ας ελπίσουμε αυτή τη φορά, ένας εκ των τριών επενδυτών να αποδειχθεί φερέγγυος, διότι η υπόθεση της ΕΒΖ εξελίσσεται πιο δυσάρεστα ακόμη και από τον πιο απαισιόδοξο νου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v