Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 15 2018

Οι τραπεζικές πωλήσεις και το σπίτι του Φλώρου που βγαίνει στο... σφυρί

Οι τραπεζικές πωλήσεις και το σπίτι του Φλώρου που βγαίνει στο... σφυρί

ALPHA-MERCURY: Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές για το χαρτοφυλάκιο απαιτήσεων από καταναλωτικά, στεγαστικά δάνεια και κάρτες (όλα χωρίς εξασφαλίσεις), τα οποία πουλά η Alpha Bank (project Mercury).

Πρόκειται για χαρτοφυλάκιο συνολικής απαίτησης 2,13 δισ. ευρώ, εκ των οποίων το 0,9 δισ. ευρώ είναι εντός ισολογισμού.

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο πήχης των προσδοκιών έχει σηκωθεί πιο ψηλά από κάθε άλλη φορά για χαρτοφυλάκιο χωρίς εξασφαλίσεις…

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ-ΑΚΙΝΗΤΑ: Τις πωλήσεις μεμονωμένων δανείων, που έχουν ως εξασφαλίσεις καλά ακίνητα, μικρής σχετικά αξίας, έχουν ξεκινήσει οι τράπεζες.

Η Alpha τρέχει με τη βοήθεια της KPMG διαδικασία για την πώληση δανείου που έχει εξασφάλιση ακίνητο στην Πλάκα, ενώ αντίστοιχη διαδικασία τρέχει και η Εθνική.

Πρόκειται για διαδικασίες που αποσκοπούν να ανοίξουν την αγορά, προσελκύοντας funds μικρότερης εμβέλειας από αυτά που «κτυπούν» τα μεγάλα χαρτοφυλάκια…

 

ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τις 995.000 ευρώ βγάζει η Τράπεζα Πειραιώς διαμέρισμα του Αχιλλέα Φλώρου (πατρός του Αρη Φλώρου), γνωστού από την υπόθεση Energa - Hellas Power, επί της οδού Γεωργίου Σταύρου στη Φιλοθέη. Ο πλειστηριασμός θα πραγματοποιηθεί στις 19 Δεκεμβρίου.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v