Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Όνομα: Χαμαιλέων
Περιοχή: Euro2day

Αποποίηση ευθυνών
Νοε 14 2018

Ποιοι θα… εισπράξουν το μάρμαρο!

Ποιοι θα… εισπράξουν το μάρμαρο!

Μάλλον δεν πρόκειται για μάρμαρο αλλά για… καθαρό χρυσάφι. Η μετοχή της Ικτίνος ξεκίνησε τη φετινή χρονιά στα 2,37 ευρώ και σήμερα βρίσκεται 123% υψηλότερα, παρά το γεγονός ότι στο ενδιάμεσο χρονικό διάστημα διένειμε μέρισμα και μάλιστα δύο φορές.

Το αξιοσημείωτο επίσης είναι πως με τρέχουσα κεφαλαιοποίηση λίγο πάνω από τα 150 εκατ. ευρώ και με βάση τα εκτιμώμενα για φέτος κέρδη, ο τίτλος εξακολουθεί να διαπραγματεύεται με δείκτη P/E κοντά στο δέκα ή ακόμη και κάτω από αυτό. Οι δε προοπτικές κερδοφορίας του 2019 διαγράφονται μάλλον θετικότερες παρά δυσμενέστερες. «Δεν βλέπουμε κάτι που να επιδεινώνει το διεθνές κλίμα σε ό,τι αφορά τον κλάδο» υποστήριξε πρόσφατα ο πρόεδρος του εισηγμένου ομίλου Ευάγγελος Χαϊδάς.

Ακόμη μεγαλύτερες ωστόσο είναι οι φετινές αποδόσεις για τους κατόχους μετοχών (GDRs) της Mermeren Kombinat, καθώς ο τίτλος ξεκίνησε τη χρονιά στα 15,05 ευρώ και αισίως έχει προσεγγίσει τα 60 ευρώ (γύρω στα +300%!), βοηθούμενος ενδεχομένως τόσο από την περιορισμένη διασπορά όσο και από την εκτίναξη των καθαρών εξαμηνιαίων κερδών στα 10,8 εκατ. ευρώ.

Βέβαια, δεν είναι καθόλου λίγοι οι επενδυτές που επέλεξαν να ρευστοποιήσουν τμήμα ή και το σύνολο των θέσεών τους, προκειμένου να «κλειδώσουν» τα κέρδη τους (βλέπε Iκτίνος, που από το υψηλό των 6,4 ευρώ έφτασε προσωρινά ακόμη και στο 4,7 ευρώ), φοβούμενοι ίσως τις τόσο υψηλές τρέχουσες αποτιμήσεις.

Ωστόσο και στις δύο μετοχές εμφανίζονται άλλοι αγοραστές που επιμένουν να ποντάρουν σε ακόμη πιο υψηλά επίπεδα.

Οψόμεθα…

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v